CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 06/03/2023 - 10/03/2023

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 15/03/2023

15 oћujak, 2023
Tjedna analiza 15/03/2023 Ekonomski kalendar

Euro se kretao više u odnosu na dolar, nakon što su mješoviti NFP podaci pomogli da se smire neposredni strahovi oko inflacije. U petak je vijest da je banka Silicone Valley blizu kolapsa izazvala povišenu nestabilnost, uslijed bojazni da bi širi bankarski sustav mogao biti pogođen.

Britanska funta trgovala je niže dok je dolar padao, a trgovci su vagali mogućnosti da bi kolaps SVB-a mogao izazvati promenu politike FED-a u pogledu kamatnih stopa. Trgovci sad isključuju mogućnost povećanja stope od 50 osnovnih poena na sastanku FED-a sljedećeg tjedna.

Par USD/Jen se povukao nakon odluke Banke Japana o kamatnoj stopi. Kuroda je najavio da će se kamatne stope držati na sadašnjoj razini od -0,10%

Cijene zlata skočile su na najvišu razinu u mjesec dana, kada su se trgovci krajem tjedna kretali ka sredstvima sigurnog utočišta. Izgledi za sporije podizanje kamatnih stopa, ili čak i njihovo smanjenje, u narednim mjesecima pružili su dodatnu podršku zlatu.

Američke dionicu su pale uprkos mješovitim NFP podacima u petak, koji su prvobitno podržavali tržišta dok dionice banaka nisu naglo pale, što je utjecalo na šire indekse.

Cijene nafte pale su prošlog tjedna kada su porasle brige oko stanja američkog gospodarstva što bi moglo negativno utjecati na buduću potražnju za naftom. Vest da je Kina posredovala u postizanju sporazuma između Irana i Saudijske Arabije, povećala je šanse da se na otvorenim tržištima nađe iranska nafta.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada