CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 22/05/2023 - 26/05/2023

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 31/05/2023

31 svibanj, 2023
Tjedna analiza 31/05/2023 Ekonomski kalendar

Eurodolar je pao na višemjesečni minimum. To je uslijedilo nakon niza loših ekonomskih podataka iz Njemačke, uključujući negativni BDP, koji su pokazali da je zemlja u recesiji.

Britanska funta pala je u odnosu na dolar nakon što su loši podaci o proizvodnji i uslugama pokazali da britansko gospodarstvo i dalje loše posluje. Dolar je u međuvremenu porastao u odnosu na košaricu drugih valuta, jer su se strahovi glede gornje granice državnog duga nastavili.

Par USDJPY skočio je na šestomjesečni maksimum nakon što je novi šef Banke Japana, Kazuo Ueda, rekao da neće biti promjena u politici banke.

Cijene zlata nastavile su padati, dosegnuvši dvomjesečni minimum dok je dolar rastao u odnosu na druge valute. Gornja granica državnog duga i sve veći izgledi za povećanje kamatnih stopa u lipnju zajedno su u posljednje vrijeme vršili pritisak na zlato.

Američki indeksi dionica porasli su prošlog tjedna, a dionice Nasdaqa ponovno su napredovale uslijed pozitivnih izgleda za NVIDIA, koje su dosegnule najvišu razinu ikada i pokrenule daljnji rast tehnoloških dionica poput Microsofta i AMD-a.

Cijene nafte porasle su nakon što je saudijski ministar energetike, bin Salman, rekao da će oni trgovci koji prodaju sirovu naftu "zažaliti'. Analitičari vjeruju da bi to mogao biti nagovještaj da će se Saudijska Arabija zalagati za smanjenje proizvodnje OPEC-a na zajedničkom sastanku ministara kartela ovog vikenda.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada