CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 10/06/2024 - 14/06/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 19/06/2024

19 lipanj, 2024
Tjedna analiza 19/06/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je nastavio padati ovaj tjedan i dosegao je najnižu razinu u pet tjedana dok su podaci iz SAD-a u središtu pažnje. Podaci o inflaciji u SAD-u, koji su niži od očekivanih, doveli su pada dolara.

Britanska funta je pala na jednomjesečni minimum nakon što je BDP Ujedinjenog Kraljevstva bio u skladu s očekivanjima. Većina drugih podataka za Ujedinjeno Kraljevstvo prošlog tjedna bila je niža od očekivanja, što ukazuje na usporavanje gospodarstva.

Valutni par USD/JPY porastao je na najviši nivo u šest tjedana. Banka Japana zadržala je kamatne stope na 0,1% u četvrtak i signalizirala odmak od svoje ultralake monetarne politike

Cijene zlata su porasle zbog napetosti na Bliskom istoku nakon što je Izrael bio meta velikog raketnog napada Hezbollaha. Federalne rezerve su zadržale kamatne stope na 5,5% u srijedu, ali tržišta trenutno očekuju smanjenje stope u rujnu.

Burzovni indeksi su porasli, a Nasdaq je dosegao najvišu razinu ikada. Dionice Applea skočile su nakon završetka događaja za programere. Dioničari Tesle izglasali su odobrenje paketa kompenzacije od 56 milijardi dolara za izvršnog direktora Elona Muska. Musk sada posjeduje oko 23% Tesle.

Cijene nafte su porasle nakon što je OPEC-ovo mjesečno izvješće ustvrdilo da će potražnja za naftom ostati visoka ove godine. Goldman Sachs je također predvidio veliku potražnju za američkom sirovom naftom ovog ljeta zbog sezone putovanja.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada