CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 79% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 77% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 16/05/2022 - 20/05/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 18/05/2022

18 maj, 2022
Tedenska analiza 18/05/2022 Ekonomski koledar

Evro se je v primerjavi z dolarjem malo spremenil, vendar je kazal visoko nestanovitnost. Ta je močno padel na nove nižje ravni, vendar so uradniki ECB ta teden dejali, da bo slab evro v nasprotju s ciljem stabilnosti cen ECB in da zvišanja obrestne mere za 50 bazičnih točk ni mogoče izključiti, če bodo podatki kazali, da inflacija narašča. Evropska unija še vedno premišlja o tem, ali in kako uvesti embargo na uvoz ruske nafte.

Britanski funt se je okrepil v primerjavi z dolarjem. Optimistično poročilo o delovnih mestih Združenega kraljestva, v katerem se je stopnja brezposelnosti zmanjšala s 3,8% na 3,7% v prvem četrtletju, in pozitivno tržno razpoloženje po obsežni prodaji prejšnji teden sta spodbudila rast funta.

Japonski jen se je nihal pod ravnjo 130 in se je konsolidiral po velikih izgubah. Referenčna vrednost donosa na 10-letne ameriške državne obveznice je padla veliko pod 3%, kar je zagotovilo podporo za preprodani jen.

Cena zlata je padle, ker so špekulacije, da bo Fed bolj agresivno reagiral, povzročile padec cene te plemnite kovine. Vendar pa je zaskrbljenost zaradi upočasnitve svetovne gospodarske rasti podprla ceno zlata na ravni 1800.

Vsi glavni ameriški borzni indeksi so prejšnji četrtek padli, saj so udeleženci na trgu določali cene v okolju agresivnih denarnih politik večjih centralnih bank, gospodarske upočasnitve na Kitajskem in težav v dobavni verigi.

Cena nafte se je prejšnji teden rahlo zvišala, podprlo jo je stalno prizadevanje EU zauvajanje embarga na rusko nafto, kar bi zmanjšalo ponudbo, in dejstvo, da so se vlagatelji osredotočili na večje povpraševanje zaradi omilitve kitajskih ukrepov za preprečevanje širjenja kovida. Ceno so dodatno podprla "okrepitev geopolitičnih napetosti" med EU in Rusijo.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj