CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 74% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 20/09/2021 - 24/09/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 22/09/2021

22 september, 2021
Tedenska analiza 22/09/2021 Ekonomski koledar

Evro je oslabel v primerjavi z dolarjem. Predvolilna prednost levosredinske stranke (SDP) v Nemčiji in njen vodja Olaf Schulz, nagnjen k oblikovanju koalicije z radikalno levico, še vedno vršita pritisk na skupno evropsko valuto.

Britanski funt je močno narasel zaradi povečanega razpoloženja proti tveganju. Banka Anglije se bo sestala v četrtek in predstavila svojo zadnjo odločitev o denarni politiki in četrtletno poročilo o inflaciji.

Japonski jen se je med nestanovitnim trgovanjem malo spremenil. Na splošno se je ameriška valuta močno okrepila, indeks dolarja je v torek presegel raven 93.

Cena zlata se je močno znižala, saj so ameriške državne obveznice močno narasle. Ameriške Zvezne rezerve bi lahko v sredo naznanile premik k zmanjšanju programa nakupa obveznic, kljub zaskrbljenosti glede "četrtega vala" pandemije. Blažja inflacija in razočarajoče poročilo o delovnih mestih pa kažejo na drugačen zaključek.

Ameriški borzni indeksi so močno upadli, saj se je strah pred finančno okužbo razširil po vsem svetu. Drugo največje kitajsko nepremičninsko podjetje ostaja v hudi finančni stiski, kar je v ponedeljek povzročilo veliko prodajo. Nekateri vlagatelji zdaj pričakujejo znaten popravek na delniških trgih do konca tega leta.

Cena nafte se je malo spremenila, a je bila prešnji teden zelo volatilna. Znaki zaostrovanja dobave v ZDA po uničujočih orkanih, ki so prizadeli jug ZDA, so podprli ceno nafte. Po drugi strani pa težave, v katerih se nahaja Evergrande ogrožajo obete za kitajsko gospodarstvo, zaradi česar se nekateri vlagatelji sprašujejo o obetih glede rasti in o tem, ali je nalaganje v to podjetje varno.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj