CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 79% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 19/04/2021 - 23/04/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 21/04/2021

21 april, 2021
Tedenska analiza 21/04/2021 Ekonomski koledar

Evro se je okrepil v primerjavi z dolarjem, potem ko so podatki CPI pokazali, da inflacije v ZDA ni mogoče prezreti in, da z njo ne pretiravajo. To pomeni, da bo ameriška centralna banka dolgo obdržala svojo stopnjo blizu ničle, vsaj do konca leta 2023. Kampanja hitrejçega cepljenja v Evropi prav tako močno podpira evro.

Britanski funt je prejšnji teden močno narasel. Postopno ponovno odprtje gospodarstva in obetavni podatki z britanskega trga dela v torek so valutni par GBP / USD potisnili na raven 1,40.

Japonski jen se je dodatno okrepil, ko se je razlika v obrestnih merah med ameriškimi in japonskimi obveznicami še bolj zmanjšala. Na splošno je indeks dolarja padel pod 91 točk, a se je v torek konsolidiral.

Padec donosov obveznic in ameriške sankcije proti Rusiji so prispevali k temu, da rumena kovina dodatno naraste. V enem trenutku se je gibala blizu ravni 1,800 dolarjev. Vendar pa se je v ponedeljek in torek zaradi okrevanja donosov ameriških obveznic cena zlata nekoliko spremenila.

Ameriški indeksi so se nekoliko umirili, potem ko sta S&P 500 in Dow Jones v petek dosegla najvišje vrednosti. Vlagatelji ne kupujejo radi akcij po visokih cenah. Sezona zaslužkov pa v polnem razmahu, AT&T, Intel in American Airlines bodo objavili poročila v četrtek.

Cena nafte je prejšnji teden narasla, podprta z vse slabšim dolarjem in boljšimi obeti glede zdravstvenih razmer v Evropi. Tudi zaviranje izvoza surove nafte iz libijskega pristanišča je v torek pripomoglo k zvišanju cen. Po drugi strani število okužb s koronavirusom še naprej narašča v Indiji, tretji največji porabnici nafte na svetu, kar omejuje potencial rasti.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj