CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 78% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 27/11/2023 - 01/12/2023

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 06/12/2023

06 december, 2023
Tedenska analiza 06/12/2023 Ekonomski koledar

Evrodolar se je gibal na nižjih ravneh, potem ko je v začetku tedna dosegel najvišjo vrednost v treh mesecih. Previden govor predsednika FED-a Powella v petek je razočaral trgovce, ki so upali na signal, da bo naslednje leto prišlo do znižanja obrestnih mer.

Britanski funt se je povzpel na še eno najvišjo raven v dveh mesecih v primerjavi z dolarjem, potem ko so bili podatki o BDP iz Združenega kraljestva boljši od pričakovanih.

Par USD/JPY je močno padel, potem ko so analitiki investicijskih bank ocenili, da japonska banka razpravlja o tem, ali naj konča svojo politiko negativnih obrestnih mer.

Cena zlata je močno poskočila in do konca tedna dosegla najvišjo raven vseh časov, 2144 dolarjev. Izrael je nadaljeval svojo vojaško operacijo po premirju, ki je omogočilo izpustitev talcev, zaradi česar so narasle napetosti na bližnjem vzhodu.

Ameriške delnice so zabeležile svoj peti zaporedni teden v zelenem. 30. novembra je Tesla uspešno opravila prve dostave svojega dolgo pričakovanega Cybertrucka.

Cene nafte je padla, ker se je zdelo, da trgovci niso navdušeni nad dogovorom OPEC-a o dodatnem prostovoljnem zmanjšanju proizvodnje do konca prvega četrtletja leta 2024.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj