CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 78% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 25/01/2021 - 29/01/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 27/01/2021

27 januar, 2021
Tedenska analiza 27/01/2021 Ekonomski koledar

Valutni par EUR / USD se je prejšnji teden malo spremenil. Udeleženci na trgu so zaskrbljeni zaradi zamude svežnja spod bud v ZDA pred zasedanjem Feda. Predsednik Joe Biden je dejal, da se je pripravljen pogajati o predlaganem sporazumu o denarni spodbudi v višini 1,9 bilijona dolarjev, kar bi lahko povzročilo zamudo in zmanjšalo obseg. Po drugi strani pa naj bi monetarni odbor Feda v sredo ponovil svoje blago stališče.

Britanski funt se je malo spremenil, vendar je v primerjavi z dolarjem ostal volatilen. Uspešni britanski sistem odpuščanja je glavni razlog, da zaposlovanje ostaja trdno, so v torek pokazali podatki.

Japonski jen, valuta varnega zatočišča okreva, vendar je konec tedna ostal nespremenjen.

Večja farmacevtska podjetja so napovedala, da njihova cepiva delujejo proti novim sevom, pri čemer je Moderna dejala, da bo ustvarila nov pospešen odmerek, če bo njihovo cepivo manj učinkovito proti južnoafriškemu sevu. Družba Johnson & Johnson naj bi med tednom poročala o končnih rezultatih raziskovalne faze 3 za cepivo z enim odmerkom, medtem ko bo potjetje rezultate svojih zaslužkih objavilo 26. januarja.

Ameriški delniški indeksi so v glavnem ostali nespremenjeni, tehnološki sektor pa je objavil znaten dobiček, potem ko je Netflix objavil da je v prejšnjem četletju število naročnikov bilo večje od pričakovanega. Apple, Facebook in Tesla naj bi po zaprtju trga v sredo objavili svoje četrletne prihodke.

Cena zlata se je nekoliko zvišala. Trdno povpraševanje po dalju je omejilo kakršno koli pomembno rast plemenite kovine, poleg tega pa padec donosnosti ameriških obveznic podpira zlato. Po drugi strani pa negotovost glede količine in časovnega obsega svežnja spodbud ohranja vezo med ceno zlata in obveznicami.

Cena surove nafte je ohranila prejšnje dobičke, vendar je trgovanje bilo nestanovitno. Upadanje upanja za hitro odobritev nove ameriške denarne spodbude, omejitev potovanja in povečevanje števila novih okužb z novim koronavirusom, zlasti na Kitajskem, je sprožilo zaskrbljenost glede hitrosti okrevanja povpraševanja. Vendar pa je proizvodnja nafte pri OPEC-u in njegovih zaveznikih, v skalu z zastavljenimi omejitvami proizvodnje nafte januarja v povprečju dosegla 85%, so v ponedeljek poročali sledilci tankerjev. Ugotovitve kažejo, da so države proizvajalke nafte izboljšale usklajenost z omejitvami oskrbe.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj
Zaprite

Upoštevajte praznične ure trgovanja za:

  • Dnevi avstralskih počitnic 26.1.2021
Instrument 26/01/2021 27/01/2021
VSE FOREX Redno Redno
Indeksi
AUS 200 zaprto Redno
Delnice
Equities AUS zaprto Redno
  • Upoštevajte, da so vsi časi GMT
  • Zgornji časi se lahko spremenijo
  • Upoštevajte, da lahko DR v primeru nizke likvidnosti v določenem deviznem ali kovinskem instrumentu razširi razpone in celo zapre instrument za trgovanje - DR o vsaki spremembi tega znaka obvesti naprej.
  • CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 78% računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
  • Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. Večina računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, če razumete pogodbe za razliko in če si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar.