CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 76% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 03/08/2020 - 07/08/2020

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 05/08/2020

05 avgust, 2020
Tedenska analiza 05/08/2020 Ekonomski koledar

Evro je prejšnji teden dosegel vrhunec v primerjavi z dolarjem, ampak je padel v petek zaradi številk nemškega BDP. Vendar ameriški politiki niso uspeli doseči pogodbe glede spodbude za boj proti učinku koronavirusa, kar je sprožilo skrbi glede možnosti oživitve ameriškega gospodarstva.

Britanski funt je padel pod dvotedenski rasti, ker je optimizem v zvezi z britansko-ameriškim trgovinskim dogovorom oslabel in ker je angleška vlada poročala, da pripravlja načrte za zapiranje Londona zaradi rasti okužb.

Japonski jen se je malo spremenil, amapk je doživel močno volatilnost. Solidna in zelo obetavna japonska maloprodaja in številke BDP so podprle jen, skupaj z rastjo okužb po celem svetu. Ampak dolar se je povrnil v petek, potem ko so so se povrnili ameriški donosi na obveznice.

Julij je bil najslabši mesec za dolar v zadnjih enajstih letih. Pogovori med Demokrati in Republikanci o novem svežnju spodbud so obtičali, medtem ko obstoječe ugodnosti za brezposelne potečejo 31. julija. Vse večji zastoj povzroča večjo škodo ameriškemu gospodarstvu, kar je prisililo predsednika Trumpa, da objavi, da se izvajanje odredbe lahko izpelje, da bi se preprečile poškodbe in zapolnila vrzel v zveznih koristih.

Cena zlata je ostala v bližini najvišjih ravni, ker so jo podprli trenutna slabost ameriškega dolarja, padec ameriških donosov na obveznice in napetosti med ZDA in Kitajsko.

Ameriški borzni indeksi so malo narasli. Tehnična velikana Amazon in Apple sta objavila trimesečne rezultate, ki so bili boljši od pričakovanih, kar je podprlo čustva vlagateljev. Tudi ameriške Zvezne rezerve so navedle na svojem zadnjem sestanku, da bodo zagotovile denarno podporo tako dolgo, kot je potrebno, vse dokler se zdravstvene razmere ne izboljšajo in ne omogočijo stabilno gospodarsko okrevanje.

Cena nafte je padla. OPEC+ je s 1. avgustom povišal proizvodnjo za 1,5 milijonov sodov dnevno, medtem ko tudi ameriški proizvajalci načrtujejo ponovni zagon proizvodnje, zaloge pa so v bližini zgodovinsko visokih ravni. Rast števila okužb po celem svetu je zmanjšal pričakovanja za pomembno okrevanje gospodarstva. Ampak je padec dolarja zagotovil stalno podporo, medtem ko so obetavni PMI podatki o proizvodnji v Evropi in ZDA objavljeni v ponedeljek, dvignili razpoloženje.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj