CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 83% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 84% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 16/01/2023 - 20/01/2023

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 25/01/2023

25 januar, 2023
Tedenska analiza 25/01/2023 Ekonomski koledar

Evro je prejšnji teden še naprej naraščal v primerjavi z dolarjem in dosegel najvišjo raven v sedmih mesecih. Trgovci pričakujejo, da bo ECB na svoji seji v začetku februarja zvišala obrestne mere za 50 bazičnih točk.

Britanski funt je narasel v primerjavi z dolarjem, saj so močnejši podatki o zaposlovanju podprli sterling. Dolar je padel, potem ko so podatki o prodaji na drobno in inflaciji v ZDA bili nižji od pričakovanih.

Par USD/JPY je narasel, saj je Banka Japonske ohranila obrestne mere na -0,10%.

Cena zlata se je dvignila na najvišjo raven v devetih mesecih, saj je plemenita kovina ostala privlačna. Kitajsko novo leto in indijska poročna sezona sta se začela, zaradi česar je naraslo fizično povpraševanje po zlatu.

Ameriške delnice so se prejšnji teden zmanjšale, potem ko so trgovci začeli razmišljati, da je bil optimizem glede stanja ameriškega gospodarstva v letu 2023 morda precenjen. Sezona zaslužkov je na splošno pokazala mešane pozitivne rezultate. Prejšnji teden je Netflix premagal ocenjeno število naročnikov, zaradi česar je narasla cena delnic.

Cena nafte je prejšnji teden še naprej naraščala zaradi optimizma glede povečanja povpraševanja na Kitajskem, saj so se potovanja po državi močno povečala tik pred kitajskim novim letom. Hladnejše vreme v ZDA prav tako kaže, da se bo povpraševanje po nafti v prihodnjih tednih povečalo.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj