CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 80% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 83% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 29/05/2023 - 02/06/2023

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 07/06/2023

07 junij, 2023
Tedenska analiza 07/06/2023 Ekonomski koledar

EUR/USD je prejšnji teden padel na nove najnižje ravni. Predsednica Evropske centralne banke Lagarde je dejala, da je banka še vedno zavezana k omejevanju inflacije, potem ko so bili podatki o inflaciji nižji od pričakovanih.

Britanski funt je padel v primerjavi z dolarjem, potem ko so bili ameriški dodatki za delovna mesta in drugi gospodarski podatki višji od pričakovanih, kar je povzročilo rast dolarja v primerjavi z drugimi valutami.

Par USD/JPY je padel, potem ko je dosegel novo najvišjo raven v šestih mesecih in potem ko so uradniki japonske centralne banke namignili, da bodo podprli jen na deviznih trgih.

Cena zlata je bila nekoliko višja v nestanovitnem tednu in je dosegla najvišjo raven v več kot enem tednu, potem ko sta dva Fedova uradnika predlagala začasno ustavitev dviga obrestnih mer ta mesec.

Ameriške delnice so še naprej naraščale, pri čemer so tehnološke delnice spet presegle ostale. Tesla se je vrnila med najuspešnejše, potem ko je njen izvršni direktor Elon Musk obiskal Kitajsko in se srečal z najvišjimi uradniki.

Cena nafte je teden končala skoraj nespremenjena pred srečanjem OPEC, medtem ko večina trgovcev napoveduje, da se proizvodna politika ne bo spremenila. Savdska Arabija se je odločila, da bo prostovoljno zmanjšala proizvodnjo za milijon sodov na dan.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj