CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 81% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 18/05/2020 - 22/05/2020

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 20/05/2020

20 maj, 2020
Tedenska analiza 20/05/2020 Ekonomski koledar

Evro je bil nižji prejšnji teden, a je močno narasel v ponedeljek, po skupni video tiskovni konferenci nemške kanclerke Angele Merkel in francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki sta napovedala načrt za povečanje evropskega proračuna za 500 milijard evrov, da bi se podprla gospodarstva EU, ki so v težavah. Voditelja sta se vzdrževala od poimenovanja tega ukrepa Korona obveznice, a so ga analitiki tako dojeli. V torek je nemški ZEW gospodarski sentiment premagal pričakovanja in dosegel 51 točk.

Britanski funt je oslabil v primerjavi z dolarjem. Guverner Banke Anglije Andrew Bailey je povedal, da oblikovalci politik ne razmišljajo o negativnih obrestnih merah, kot vid borbe proti gospodarski upočasnitvi v ZK, čeprav se zdi, da temu stališču nasprotuje Andy Haldane, glavni ekonomist Banke Anglije.

Predsednik Feda Jerome Powell je med tednom obljubil, da bo Fed naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo zagotovil podporo za ameriško gospodarstvo, kar je povzročilo padec dolarja v primerjavi z glavnimi valutami.

Japonski jen se je malo spremenil, ker se je pozitivni sentiment glede postopnega odpiranja gospodarstev zgodil istočasno s poslabšanjem odnosov med ZDA in Kitajsko.

Cena zlata je nadaljevala močno naraščati, potem ko je Jerome Powell opozoril na globok gospodarski padec v ZDA. Poleg tega so prošnje za prejemanje nadomestila za brezposelne v torek bile hujše od pričakovanih, kar je spomnilo vlagatelje, da bodo težave, v katerih se gospodarstvo nahaja, dolgotrajne.

Glavni ameriški indeksi akcij so se malo spremenili, vendar so bili precej volatilni. Tri milijone Američanov je izgubilo službo v zadnjih sedmih dneh, skupaj več kot 36 milijonov v zadnjih osmih tednih, kar je povečalo čustva proti tveganju. Ampak, indeksi so imeli v ponedeljek svojo najboljšo sejo v zadnjih šestih mesecih, zaradi rasti optimizma glede cepiva proti koronavirusa. Proizvajalec zdravil Moderna navaja, da bo po uspešnih poskusih njegovo cepivo morda na voljo že januarja naslednje leto, če bo še naprej napredoval in če pridobi licenco.

Cena surove nafte je nadaljevala močno okrevati zaradi postopnega odpiranja svetovnega gospodarstva. Kitajsko povpraševanje po nafti je naraslo na ravni pred COVID-19, medtem ko so ameriške zaloge padle prvič v petnajstih tednih, kar je sprostilo strahove v zvezi s pretirano ponudbo na trgih.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj