CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 12/07/2021 - 16/07/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 14/07/2021

14 julij, 2021
Tedenska analiza 14/07/2021 Ekonomski koledar

EUR / USD se je prejšnji teden malo spremenil. Zaradi hitrega povečanja števila okužb so nekatere evropske države uvedle več omejitev. Španija, Francija, Portugalska in Nizozemska se v primerih Covid-19 soočajo z naglim rastom okužb. Christine Lagarde, predsednica Evropske centralne banke, je zagovarjala stališče pproti prezgodnjim zaostrovanjem denarne politike. Gospa Lagarde je pojasnila, da 2-odstotna inflacija po novi metodologiji ni zgornja meja in da bi ECB sprejela "nihanje" okoli te ravni.

Podobno je britanski funt bil pod pritiskom in se je v enem trenutku gibal bližje ravni 1,39 kljub zaskrbljenosti, da bo ponovno odprtje Britanije 19. julija pripeljalo do nadaljnje rasti okužb s Covidom. Po najnovejših podatkih je število dnevnih okužb doseglo 34 000. V naslednjih dneh in tednih je možen scenarij na tisoče hospitalizacij in na stotine smrtnih primerov. Japonski jen je bil zelo nestanoviten, a je na koncu tedna bil skoraj nespremenjen. Pospeševanje inflacije v ZDA je v prihodnjih tednih okrepilo možnost za bolj osoren Fed, ki je valutni par potisnil na višje ravni, kar je v torek povzročilo pritisk na jen in druge glavne valute.

Cena zlata je narasla, saj so pomisleki glede hitrega širjenja različice Delta vplival na razpoloženje vlagateljev. Zlato giblje nad ravnijo 1800 dolarjev, ker ima koristi od optimističnega čustva na trgu.

Ameriški indeksi so še naprej dosegali nove najvišje vrednosti, saj se bo nova sezona zaslužkov začela ta teden, velike banke pa bodo prve predstavile svoje četrtletne rezultate.

Cena nafte se je močno znižala, vendar se je utrdile okoli 73-74 dolarjev za sod. OPEC + očitno ne mudi, da bi dosegel dogovor o povečanju proizvodnje, saj cene niso naglo narasle. Porast povpraševanja, je hitrejša od rasti ponudbe, kar še vedno podpira ceno nafte.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj