CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 74% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 06/09/2021 - 10/09/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 08/09/2021

08 september, 2021
Tedenska analiza 08/09/2021 Ekonomski koledar

Evro se je okrepil v primerjavi z dolarjem. Rast inflacije v Euroobmočju na najvišjo raven v desetih letih (3%) je sprožilo ostro retoriko uradnikov ECB. To je dalo podporo skupni valuti pred četrtkovim srečanjem ECB o denarni politiki. Ni jasno, ali obstaja večina v Svetu ECB glede postopnega zmanjšanja denarnih spodbud centralne banke EU.

Britanski funt se je zaradi šibkosti dolarja nekoliko povečal. Združeno kraljestvo in EU sta za Severno Irsko za nedoločen čas podaljšali dovoljeno obdobje po Brexitu, kar je zagotovilo krepitev funta, medtem ko so po drugi strani okužbe z novim koronavirusom v Združenem kraljestvu presegli dnevno raven od 40.000. Japonski jen se je glede na dolar malo spremenil. Na splošno je indeks dolarja potonil, a se je v torek močno okrepil, saj je imel korsit od okrevanje ameriških državnih obveznic.

Cena zlata se je v petek prebila nad raven 1.830, zaradi pročila o delovnih mestih v ZDA, ki je bilo slabše od pričakovanega. Cena zlata se vsekakor umika proti 1800 USD, saj so vse oči uprte v izid srečanja ECB v četrtek.

Ameriški indeksi so bili na rekordno visoki ravni, saj je nadaljnja denarna podpora Zveznih rezerv še vedno privzeta možnost v prihodnjih časih.

Cena nafte se je prejšnji teden nekoliko spremenila. Savdska Arabija je za azijske kupce močno znižala pogodbene cene za surovo nafto, kar je sprožilo strah pred slabšim povpraševanjem. Vendar so močni kitajski gospodarski podatki v torek omejili izgube in podprli ceno nafte. Več kot 80% proizvodnje nafte v Mehiškem zalivu je po orkanu Ida ostalo zaprtih, OPEC+ pa se je držal svojih načrtov za povečanje proizvodnje za 400.000 sodov na dan.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj
Zaprite

Bodite pozorni na praznično trgovanje za:

  • Ponedeljek, 11. oktober 2021 za praznik zahvalnosti v Kanadi.
  • V četrtek, 14. oktobra 2021, na praznik Chung Yeung Day v Hong Kongu.
Instrument 11.10.2021 14.10.2021 15.10.2021
VSE FOREX Redno Redno Redno
Indeksi
Hong Kong 50 Redno Zaprto Redno
CAD 60 Zaprto Redno Redno
Delnice
Canadian stock Zaprto Redno Redno
  • Zgornji časi se lahko spremenijo
  • Prosimo, upoštevajte: V primeru nizke likvidnosti v določenem instrumentu lahko Fortrade poveča razpone ali celo zapre instrument za trgovanje. Obvestila bodo izdana v zvezi s takšnimi spremembami urnika trgovanja.
  • Datumi pred tem praznikom in po njem imajo redni urnik trgovanja.
  • CFD so zapleteni Inštrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 74% računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
  • Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni Inštrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 80% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, če razumete pogodbe za razliko in če si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar.