CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 20/03/2023 - 24/03/2023

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 29/03/2023

29 marec, 2023
Tedenska analiza 29/03/2023 Ekonomski koledar

Evrodolar se je v tem tednu gibal na višjih ravneh, saj so se zmanjšale skrbi glede mini bančne krize. Ameriška ministrica za finance Yellen je pred senatom obljubil, da bo varoval depozite varčevalcev. Fed se je sestal in povečal obrestne mere za 25 bazičnih točk, kot je bilo pričakovano.

Britanski funt je narasel po tem, ko so podatki CPI o inflaciji v Združenem kraljestvu bili višjo, kot je bilo pričakovano v začetku tedna. Številke so vršile pritisk na Banko Anglije, da še naprej zvišuje obrestne mere, banka pa je v četrtek ustrezno zvišala obrestne mere za 25 bazičnih točk.

Par USD/JPY je padel, saj trgovci še vedno dojemajo japonsko valuto kot sredstvo varnega zatočišča.

Cena zlata je narasla, saj so trgovci še naprej kupovali to plemenito kovino zaradi tveganj v geopolitičnem in finančnem sektorju. Ceno so podprla tudi pričakovanja, da bo Fed letos vsaj trikrat znižal obrestne mere.

Ameriške delnice so se nekoliko povečale, saj so se trgovci počutili pomirjene z izjavami ameriške administracije in se razveselili znižanja obrestnih mer, ki ga analitiki pričakujejo že julija.

Cena nafte se je dvignila zaradi splošnega optimizma na trgu in zaradi poročila Goldman Sachsa, ki navaja, da se povpraševanje po nafti na Kitajskem povečuje na 16 milijonov sodov na dan. OPEC se bo sestal prihodnji teden in se pričakuje, da bo še naprej veljal sedanji dogovor o zmanjšanju proizvodnje za dva milijona sodov na dan.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj