CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 15/05/2023 - 19/05/2023

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 24/05/2023

24 maj, 2023
Tedenska analiza 24/05/2023 Ekonomski koledar

EUR/USD je prejšnji teden padel, saj je inflacija v euroobmočju dosegla 7%, kar je v skladu s pričakovanji. Pozno v petek je predsednica ECB Lagarde dejala, da bo banka pogumna pri zniževanju inflacije.

Britanski funt je padel v primerjavi z dolarjem, potem ko je guverner Banke Anglije Bailey izjavil, da pričakuje, da se bodo cenovni pritiski zmanjšali začenši od aprila.

Par USD/JPY je prejšnji teden narasel in dosegel najvišjo raven v več kot petih mesecih, saj je jen spet izgubil svojo pozicijo v primerjavi z dolarjem, valuto varnega zatočišča.

Cena zlata je padla na najnižjo raven v enem mesecu, potem ko je dolar narasel, zaradi česar je plemenita kovina dražja za trgovce v tujih valutah.

Ameriške delnice so prejšnji teden poskočile, tehnološke delnice pa so bile pri tem vodilne. Sezona zaslužkov se je prejšnji teden začela bližati koncu, ko je Walmart premagal pričakovanja, Alibaba pa je objavil mešane razultate.

Zaradi ameriške sezone vožnje je narasla cena nafte. Statistični podatki kažejo, da bo dan spomina, ki bo ta vikend, živahen po letu 2019.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj