CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 22/05/2023 - 26/05/2023

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 31/05/2023

31 maj, 2023
Tedenska analiza 31/05/2023 Ekonomski koledar

EUR/USD je padel na večmesečni minimum. To je sledilo vrsti slabih gospodarskih podatkov iz Nemčije, vključno z negativnim BDP, ki je nakazal, da je država v recesiji.

Britanski funt je padel v primerjavi z dolarjem, potem ko so slabi podatki o proizvodnji in storitvah pokazali, da gospodarstvu Združenega kraljestva še vedno gre slabo. Dolar, valuta varnega zatočišča, se je medtem narasel proti košarici drugih valut, saj še vedno obstajajo skrbi glede zgornje meje dolga.

Par USD/JPY je skočil na šestmesečno najvišjo raven, ko je novi japonski guverner banke Kazuo Ueda signaliziral, da ne bodo spremenili trenutne, ultra ohlapne denarne politike.

Cena zlata je še naprej padala in dosegla dvomesečno najnižjo vrednost, saj se je vrednost dolarja v primerjavi z drugimi valutami zvišala. Zgornja meja dolga in rast možnosti, da bodo junija zvišane obrestne mere, sta zadnje čase vršili negativen pritisk na ceno zlata.

Ameriške delnico so prejšnji teden narasle, akcije Nasdaq so močno narasle, saj je proizvajalec čipov AI NVIDIA premagal pričakovanja, dosegel rekordno najvišjo vrednost in povzročil rast tehnoloških akciji, kot so Microsoftove in AMDjeve.

Cena nafte je narasla, potem ko je savdski minister za energijo Bin Salman objavil, da tisti trgovci, ki prodajajo surovo nafto bodo še naprej razočarani. Analize pravijo, da je to lahko namig, da bo kraljestvo zahtevalo znižanje proizvodnje znotraj OPEC, na sestanku ministrov OPEC ta vikend.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj