CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 29/04/2024 - 03/05/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 08/05/2024

08 maj, 2024
Tedenska analiza 08/05/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD se je povzpel na najvišjo raven v treh ednih. Inflacija je v Evropi dosegla ciljno raven, medtem ko je dolar strmo padel zaradi podatkov o NFP, ki so bili slabši od pričakovanih.

Britanski funt se je povečal, ker so bili podatki o proizvodnji višji od pričakovanih. To se je zgodilo pred sestankom Banke Anglije, ki bo ta teden odločala o obrestnih merah.

USD/JPY je padel z najvišje ravni v več letih, ki jo je dosegel v ponedeljek. Do konca tedna pa je dosegel najnižjo raven v treh tednih. Banka Japonske naj bi prejšnji teden dvakrat posredovala v podporo jenu na valutnih trgih.

Cena zlata se je znižala na najnižjo raven v zadnjem mesecu, ker ko je ameriška centralna banka obrestne mere ohranila na ravni 5,5 %. Predsednik FED-a Powell je izjavil, da banka ne bo znižala obrestnih mer, dokler inflacija ne pokaže, da se giblje proti 2-odstotnemu cilju.

Cena delniških indeksov je teden končala v zelenem, po tednu polnem gospodarskih dogodkov in objav podatkov. Sezona objavljanja finančnih poročil še vedno traja, velikana Apple in Amazon sta oba premagala pričakovanja glede zaslužka.

Cena nafte je padla na najnižjo raven v sedmih tednih, kar je njen najslabši teden v zadnjih treh mesecih. Vlagatelji so zaskrbljeni zaradi podatkov, ki kažejo upočasnitev ameriškega gospodarstva, zaradi česar lahko upade povpraševanje po nafti. Toda na nafto še vedno vplivajo naraščajoče napetosti na Bližnjem vzhodu.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj