CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 27/05/2024 - 31/05/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 05/06/2024

05 junij, 2024
Tedenska analiza 05/06/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD se je povečal med volatilnim tednom, v katerem je zabeležil tako najvišjo raven v desetih dneh kakor tudi najnižjo raven v dveh tednih. V petek so objavljeni podatki o CPI, kazalniku inflacije, ki so bili nekoliko višji od pričakovanih.

Britanski funt se je povečal, ker je dolar padel v primerjavi z večino drugih valut. Ameriški gospodarski podatki so bili prejšnji teden mehkejši, kar je ponovno vzbudilo upanje, da se bo inflacija morda znižala.

USD/JPY je nekoliko padel, vendar je v petek japonska banka potrdila, da je na deviznih trgih porabila 62 milijard dolarjev za podporo jenu, ki je pod pritiskom.

Cena zlata je v petek padla na najnižjo raven v več kot treh tednih. Cena je padla potem, ko je ameriški predsednik Biden objavil nov trifazni predlog za prekinitev ognja, s katerim naj bi se rešil spor med Izraelom in Hamasom.

Cena delniških indeksov je padla, čeprav so bile izgube nadomeščene v petek, ker je bil ključni kazalnik inflacije v ZDA nižji od pričakovanega. NVIDIA je dosegla še eno rekordno visoko raven potem, ko je Elon Musc objavil, da bodo izdelki njegovega podjetja xAI uporabljali čipe podjetja NVIDIA za zagon.

Cena nafte je do konca petkove trgovalne seje padla, a je sredi tedna dosegla najvišjo raven v štirih mesecih. Ceno so podprla poročila, ki nakazujejo, da se bo OPEC podaljšal trenutno pogodbo o zmanjšanju proizvodnje. 2. junija se je OPEC sestal in se odločil, da bo obstoječe zmanjšanje podaljšal le do konca tretjega četrtletja.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj