CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 29/04/2024 - 03/05/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 08/05/2024

08 svibanj, 2024
Tjedna analiza 08/05/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar је porastao na trotjedni maksimum. Europska inflacija je dostigla cilj, dok je dolar naglo opao nakon što se NFP u petak pokazao nižim od očekivanog.

Britanska funta je porasla nakon boljih podataka o proizvodnji od očekivanih. Do ovoga dolazi uoči ovotjedne odluke Banke Engleske o kamatnim stopama.

USD/JPY se povukao sa višegodišnjeg maksimuma postignutog u ponedjeljak na najnižu razinu u tri tjedna. Banka Japana je, kako se izvještava, prošli tjedan dva puta intervenirala kako bi podržala jen na valutnim tržištima.

Cijene zlata su pale na mjesečni minimum nakon što je američki Fed zadržao kamatne stope nepromijenjene na 5,5%. Predsjedavajući FED-a Powell izjavio je da banka neće smanjiti stope dok inflacija ne pokaže napredak u smanjenju ka 2%.

Cijene burzovnih indeksa završile su tjedan u zelenom nakon nestabilnog tjedna velikih gopsodarskih događaja i objavljivanja podataka. Apple i Amazon su nadmašili očekivanja zarade, dok se sezona izvještavanja nastavila.

Cijene nafte su pale na sedmotjedni minimum, zabilježivši najveći tjedni gubitak u posljednja tri mjeseca. Podaci koji ukazuju na usporavanje američkog gospodarstva zabrinuli su trgovce da bi potražnja za naftom mogla opasti. Međutim, na naftu i dalje utječe eskalacija tenzija na Bliskom istoku.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada