CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 21/06/2021 - 25/06/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 23/06/2021

23 lipanj, 2021
Tjedna analiza 23/06/2021 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio u odnosu na rastući dolar nakon što je FED prošlog tjedna potvrdio promjenu svoje kamatne politike. FED trenutno predviđa 2 povećanja kamatnih stopa u 2023. godini, iako je član FED-a Bullard u petak najavio svoju potporu za podizanje stopa sljedeće godine, što je poguralo dolar na dvomjesečni maksimum u odnosu na košaru drugih valuta.

Britanska funta je nastavila opadati prošlog tjedna, budući da su loši podaci, zajedno s mjesečnim kašnjenjem nastavka trgovanja, negativno utjecali na funtu, dok je dolar porastao.

Cijene zlata su oštro pale zbog nove pozicije FED-a glede stopa dok je zlato krajem prošlog tjedna doseglo najveći minimum u poslijednjih sedam tjedana. Zlato se pokušava oporaviti na početku ovog tjedna, ali mnogo ovisi o rezultatima predsjednika FED-a Powella, koji će svjedočiti pred Kongresom u utorak.

Američki indeksi dionica bili su vrlo nestabilni prošlog tjedna. Velik dio negativnosti bio je povezan s mogućnošću povećanja kamatnih stopa zbog porasta inflacije, no dionice su ovog tjedna odskočile blizu rekordnih visina uoči Powellovog svjedočenja.

Cijene nafte nastavile su svoj dugoročni trend rasta unatoč odrijeđenim pritiscima do kraja tjedna kada je dolar naglo skočio. Dok se potražnja za sirovom naftom predviđa nastaviti rasti, izvori iz OPEC-a sugeriraju da SAD neće povećati proizvodnju škriljca do sljedeće godine. Ostaje nejasno kada će Iranski izabrani predsjednik Raisi potpisati nuklearni sporazum sa SAD koji će ukinuti sankcije na naftu toj zemlji.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada