CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 01/04/2024 - 05/04/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 10/04/2024

10 travanj, 2024
Tjedna analiza 10/04/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je prošli tjedan porastao unatoč tome što su podaci o NFP-u u SAD-u objavljeni u petak bili veći od očekivanih. Ovo prioćenje je pružilo određenu potporu dolaru, jer su trgovci postali zabrinuti da bi inflacija i dalje mogla biti previsoka za smanjenje kamatne stope u lipnju.

Par BGP/USD je tjedan završio uglavnom nepromijenjen nakon što je niz podataka iz Velike Britanije nagovjestio da bi britansko gospodarstvo moglo doživjeti povjećani rast u narednim mjesecima.

Bio je to nestabilan tjedan za par USD/Yen koji je završio rastom. U petak je japanski premijer Kichida upozorio tržišta da će vlada koristiti "sva sredstva" kako bi sprečila nagli pad vrijednosti jena.

Cijene zlata su u više navrata prošli tjedan dostigle niz rekordnih razina dok su se sve oči bile uprte ka Bliskom istoku. Trgovci su očekivali nestabilnost nakon što je Iran obećao vojni odgovor na raniji izraelski napad na iransko veleposlanstvo u Siriji.

Berzovni indeksi su se povukli nakon što su jaki američki podaci i oprezne izjave dužnosnika FED-a izazvali zabrinutost zbog smanjenja kamatnih stopa. Generalni direktor Tesle Elon Musk najavio je da će novi Robotaxi tvrtke biti predstavljen u kolovozu.

Cijene nafte su porasle i zabilježile petomjesečni maksimum uslijed tenzija na naftom bogatom Bliskom istoku. Zajednički ministarski sastanak OPEK-a održan je prošli tjedan i nije bilo promjena u politici proizvodnje.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada