CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 20/06/2022 - 24/06/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 22/06/2022

22 lipanj, 2022
Tjedna analiza 22/06/2022 Ekonomski kalendar

Nakon što je prošlog tjedna dostigao dno, euro se oporavio u odnosu na dolar. U ponedjeljak, obraćajući se Europskom parlamentu, predsjednica ECB-a Lagarde istaknula je da recesija u eurozoni nije njihov osnovni scenarij i potvrdila da namjeravaju povećati ključne stope za 0,25% u srpnju i ponovno u rujnu". Član Upravnog vijeća ECB-a, Ollie Ren, izjavio je u utorak kako je vrlo vjerojatno da će povećanje stope u rujnu biti veće od 0,25%.

Britanska funta konsolidirala se u odnosu na dolar nakon što je prošlog tjedna pala za jedan bod ispod razine 1,20. Rastući troškovi života u Velikoj Britaniji, neriješeni problemi s EU oko Sjevernoirskog protokola i teška vremena (nestabilnog) premijera Borisa Johnsona zaokružuju popis problema za britansku funtu.

Japanski jen je u slobodnom padu u odnosu na dolar, jer su prinosi na 10-godišnje američke obveznice porasli za gotovo 3,5%. Sve u svemu, dolar je ojačao nakon što je FED neočekivano odlučio povećati kamatnu stopu za 0,75%.

Cijene zlata trgovale su se u uskom rasponu, ali nešto ispod razine od 1850. Zabrinutost zbog usporavanja globalne ekonomije i agresivne monetarne politike glavnih središnjih banaka izazvala je volatilnost, ali u uskom rasponu trgovanja.

Svi glavni američki indeksi dionica pali su prošlog tjedna nakon što su Federalne rezerve odlučile povećati stopu saveznih fondova za neviđenih 0,75%, što ukazuje na još jedan vjerojatni porast u srpnju.

Unatoč zabrinutosti zbog gospodarskog rasta koji je prošlog tjedna smanjio cijene nafte, nedavni podaci o zračnom saobraćaju i mobilnosti na američkim cestama i dalje pokazuju snažnu potražnju za naftom. Napetosti između pitanja opskrbe i neizvjesnosti oko globalnog rasta dvije su suprotne sile koje utječu na cijene nafte. WTI nafta trgovala se oko 110 dolara po barelu.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada