CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 26/02/2024 - 01/03/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 06/03/2024

06 oћujak, 2024
Tjedna analiza 06/03/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je porastao pošto su trgovci apsorbirali podatke o proizvodnji i BDP-u u SAD-u koji je razočarao očekivanja. U Europi, najnoviji izvještaji sugeriraju da je Njemačka ušla u tehničku recesiju.

Britanska funta je tjedan završila mahom na istoj razini na kojoj ju je i započela. U međuvremenu, Velika Britanija čeka budžet narednog tjedna uslijed izvještaja da bi moglo biti najavljeno potencijalno smanjenje poreza.

USD/Yen je prošli tjedan opao nakon što je guverner Banke Japana Ueda u četvrtak priopćio da inflacija nije dovoljno visoka. Saopštenje je u suprotnosti sa prognozama da će Banka Japana uskoro povećati kamatne stope.

Cijene zlata su skočile nakon što su slabi podaci iz SAD-a podigli nade da inflacija pada. Sukob Izraela i Hamasa se nastavlja, unatoč tekućim razgovorima o potencijalnom privremenom prekidu vatre.

Dionice su nastavile rasti jer su američki indeksi zabilježili još jedan rekordni rast. Tehnološke dionice su dovjele do rasta nakon što su NVIDIA i Open AI, partner Microsofta, najavili da će razviti humanoidne robote na bazi umjetne inteligencije dizajnirane za obavljanje nebezbednih ili nepoželjnih zadataka.

Cijene nafte su porasle zbog očekivanja, potvrđenih tijekom vikenda, da će OPEK produžiti sadašnji dogovor o smanjenju proizvodnje sirove nafte za 2,2 milijuna barela dnevno u drugom kvartalu ove godine.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada