CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 04/03/2024 - 08/03/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 13/03/2024

13 oћujak, 2024
Tjedna analiza 13/03/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je pao nakon što je Europska središnja banka odlučila da se drži trenutne kamatne stope od 4,5%. Međutim, šefica ECB Lagarde nagovjestila je da je sniženje kamatne stope u lipnju vjerojatno.

Britanska funta je porasla nakon što je vlada Velike Britanije smanjila poreze u svom proljetnom budžetu. Također je otkriveno da su projekcije rasta za Veliku Britaniju porasle sa 0,8% na 0,9% u ovoj godini.

USD/YEN je prošli tjedan naglo opao nakon što su tržišta počela da se pripremaju za potencijalno povećanje kamata od strane Banke Japana. Banka je u četvrtak signalizirala da se kreće ka postizanju cilja od 2% inflacije.

Cijene zlata nastavile su rasti na povijesni maksimum u petak, nakon što je stopa nezaposlenosti u SAD-u porasla sa 3,7% na 3,9%. Pregovori Izraela i Hamasa o prekidu vatre su zastali i Izrael je saopštio da će nastaviti sa operacijama u Gazi.

Dionice su imale volatilan i mješoviti tjedan nakon što su dostigle još jedan povijesni maksimum, a zatim se blago povukle u petak. Amazon i Netflix su pokupili nagrade na godišnjoj dodjeli Oskara za filmove prikazane na njihovim platformama za strimovanje.

Cijene nafte su pale nakon mešovitih podataka o potražnji za naftom iz drugog najvećeg svjetskog potrošača, Kine. Strahuje se da kinesko gospodarstvo i dalje ne ostvaruje dobre rezultate.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada