CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 11/03/2024 - 15/03/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 20/03/2024

20 oћujak, 2024
Tjedna analiza 20/03/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je opao prošli tjedan nakon što su objavljeni njemački podaci o CPI inflaciji. Iznosila je 2,5%, u skladu sa očekivanjima. U međuvremenu, podaci o inflaciji u SAD-u pokazali su blagi rast na 3,2%, što podržava dolar u odnosu na konkurentske valute.

GBPUSD par je pao uprkos pozitivnim vijestima da se Velika Britanija vratila rastu u siječnju, nakon što je krajem prošle godine skliznula u kratku recesiju.

Valutni par USD/Yen je skočio i dostigao najvišu razinu u više od deset dana. Nedavni optimizam da možda predstoje bolji dani za japansko gospodarstvo potvrđeni su pozitivnim podacima o BDP-u prošli tjedan.

Cijene zlata su pale nakon što su umanjena očekivanja da će FED ranije sniziti kamatnu stopu nakon goposdarskih podataka u SAD-u koji su premašili očekivanja. Francuski predsjednik Makron izjavio je da bi trupe NATO-a mogle biti upućene u Ukrajinu, iako su zvaničnici NATO-a i SAD-a izjavili da se to neće dogoditi.

Dionice su zabilježile još jedan mješovit trgovinski tjedan sa povlačenjem tehnoloških dionica. Američki zakonodavci krenuli su u obračun sa kineskim Tik Tokom, koji bi uskoro mogao da se suoči sa zabranom u toj zemlji. Taj potez izazvao je bojazan da bi poslovanje Tesle ili Applea u Kini moglo da se suoči sa odmazdom.

Cijene nafte su porasle, približivši se četvoromjesečnom maksimumu nakon što je Ukrajina bespilotnim letjelicama pogodila niz naftnih rafinerija u Rusiji.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada