CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 25/03/2024 - 29/03/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 03/04/2024

03 travanj, 2024
Tjedna analiza 03/04/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je prošlog tjedna opao. Podaci o inflaciji u Francuskoj i Italiji i iznenadno sniženje kamatne stope od strane Švicarske narodne banke sugeriraju da će ECB vjerojatno sniziti kamatnu stopu u lipnju. Pozitivni podaci o američkom BDP-u također su podržali američki dolar.

Britanska funta je porasla nakon što je Ured za nacionalnu statistiku potvrdio da je britansko gospodarstvo prošle godine skliznulo u recesiju.

Valutni par USD/Yen je tjedan završio na višoj razini nakon što je objavio novi četveromjesečni maksimum. Banka Japana, koja je nedavno podigla kamatnu stopu, najavila je oprezan nastavak daljnjeg podizanja.

Cijena zlata je nastavila rasti i u četvrtak je dosegnula još jednu rekordnu razinu. Rast je uslijedio nakon neuspjeha pregovora između Izraela i Hamasa o prekidu vatre na Bliskom istoku i povećanog obujma kupnje zlata od strane globalnih središnjih banaka.

Dionice su se prošlog tjedna kretale mješovito jer se indeks S&P100 blago povukao, dok je širi indeks S&P500 porastao u trgovinskom tjednu koji je skraćen zbog Uskrsa.

Cijena nafte u četvrtak je porasla na gotovo petomjesečni maksimum. Snažni gospodarski podaci iz SAD-a ukazuju na to da bi potražnja za sirovom naftom mogla nastaviti rasti u najvećem svjetskom potrošaču nafte. Trgovci također čekaju ovotjedni ministarski sastanak OPEC-a.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada