CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 04/01/2021 - 08/01/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 06/01/2021

06 januar, 2021
Tedenska analiza 06/01/2021 Ekonomski koledar

Prejšnji teden se je evro malo spremenil in je obdržal prejšnje (velike) dobičke. Vendar je Nemčija svoje omejitvene ukrepe podaljšala do konca januarja, medtem ko sta počasna imunizacija in skromna distribucija vršili pritisk na nadaljnjo rast evra.

Evforija po Brexit sporazumu je minila, medtem ko so novi britanski ukrepi za omejitev širjenja najezljivega seva koronavirusa v Združenem kraljestvu bremeni britansko valuto.

Japonski jen se je dodatno okrepil krepil, saj je dolar po sprejemu fiskalnih spodbudnih ukrepov s strani ameriškega Kongresa še vedno umirjen.

Državljani Georgije v torek grejo na volišča, da bi določili, kdo bo imel nadzor nad senatom, kar bo morda določilo smer dolarja v prvi polovici leta 2021.

Ameriški delniški indeksi so še naprej rasli zaradi postkovidovskega optimizma, vendar visoke ocene in negotovost glede volitev v Georgiji povzročajo volatilnost. Vlagatelji so zaskrbljeni tudi zaradi usode Jacka Maja, soustanovitelja najuspešnejšega kitajskega tehnološkega imperija Alibaba, ki od konca oktobra ni javno nastopil ali se oglasil na družbenih omrežjih.

Cena zlata se je prvi trgovalni dan leta 2021 močno zvišala zaradi pričakovanja zmage Demokratov v Georgiji, ki bo v prihodnjih mesecih odprla vrata (več) milijardnim paketom pomoči. Raven odpora 1900 je bila prebita.

Cena surove nafte je bila volatilna, vendar se je med rednim srečanjem OPEC+, ki je potekal v ponedeljek in torek, konsolidirala. Ministri skupine za proizvodnjo nafte so razpravljali o podrobnostih glede kvot od februarja dalje. Iranska zaplemba južnokorejskega plovila je v ponedeljek umirila napetosti na Bližnjem vzhodu, cena nafte WTI pa je dosegla skoraj 50 dolarjev za sod.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj