CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 15/04/2024 - 19/04/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 24/04/2024

24 april, 2024
Tedenska analiza 24/04/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD je prejšnji teden ponovno padel, ker je bila inflacija v evroobmočju v skladu s pričakovanji, in sicer 2,4 %. Predsednica ECB Lagarde je dejala, da gospodarstvo evroobmočja kaže znake okrevanja.

GBP/USD je do konca petkove trgovalne seje padel na najnižjo raven v petih mesecih. Mednarodni denarni sklad je letos že drugič znižal svoje napovedi gospodarske rasti Združenega kraljestva zaradi nenehnih skrbi.

USD/JPY se je povečal in zabeležil najvišjo raven v več letih, saj je dolar še naprej naraščal v primerjavi z drugimi valutami. Banka Japonske ni posredovala kljub prejšnjim vladnim izjavam, da lahko to stori v podporo jenu.

Cena zlata se je povzpela na rekordno tedensko raven, ker je Izrael začel omejene vojaške napade na Iran. Trgovci čakajo na reakcijo Irana, ker je ta država obljubila, da se bo odzvala na vsak vojaški napad proti njej.

Delniški indeksi so še naprej padali zaradi tržnega pesimizma glede dolgotrajne inflacije ameriškega gospodarstva. Netflix je objavil finančno poročilo, ki je bilo boljše od pričakovanega. Tesla, Microsoft, Google in Amazon bodo objavili svoja poročila ta teden.

Cena nafte se je prejšnji teden znižala, ker so trgovci absorbirali potencial za nadaljnjo eskalacijo na Bližnjem vzhodu. Podatki o rezervah v ZDA so se povečali že četrti teden zapored, kar kaže na zmanjšanje povpraševanja po nafti v ZDA.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj