CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 01/04/2024 - 05/04/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 10/04/2024

10 april, 2024
Tedenska analiza 10/04/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD se je prejšnji teden povečal kljub podatkom o NFP v ZDA, ki so bili višji od pričakovanih. Ti podatki so zagotovili nekaj podpore dolarju, saj so trgovci postali zaskrbljeni, da je inflacija morda še vedno previsoka za znižanje obrestnih mer junija.

GBP/USD je teden končal večinoma nespremenjen, ker so številni podatki iz Združenega kraljestva kazali morebitno rast britanskega gospodarstva v prihodnjih mesecih.

To je bil nestanoviten teden za USD/JPY, ki je teden končal na višjih ravneh. V petek je japonski premier Kishida opozoril trge, da bo vlada uporabila "vsa sredstva", da bi preprečila nenaden padec vrednosti jena.

Cena zlata je prejšnji teden večkrat dosegla rekordne vrednosti, saj so bile vse oči uprte v Bližnji vzhod. Trgovci so pričakovali nestanovitnost, potem ko je Iran obljubil vojaški odziv na prejšnji izraelski napad na iranski konzulat v Siriji.

Delniški indeksi so padli zaradi močnejših ameriških podatkov in previdnih izjav uradnikov FED-a, kar je povzročilo zaskrbljenost glede znižanja obrestnih mer. Izvršni direktor Tesle Elon Musk je napovedal, da bo novi Robotaxi, novo vozilo tega podjetja, predstavljeno avgusta.

Cena nafte se je povečala in dosegla najvišjo raven v petih mesecih zaradi napetosti na z nafto bogatem Bližnjem vzhodu. Prejšnji teden je potekalo skupno ministrsko srečanje OPEC-a in ni bilo nobenih sprememb v politiki proizvodnje.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj