CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 18/01/2021 - 22/01/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 20/01/2021

20 januar, 2021
Tedenska analiza 20/01/2021 Ekonomski koledar

Evro je dodatno padel v primerjavi z dolarjem. Močan zagon za prenatrpano trgovanje s kratkimi pozicijami za dolar je povzročil padec valutnega para. Evro se je v torek uspel povrniti, ker so ga podprli podatki o gospodarskem razpoloženju ZEW za Nemčijo, vendar so vlagatelji ostali previdni pred otvoritveno slovesnostjo izvoljenega predsednika Joeja Bidena v sredo in četrtkovo sejo ECB.

Britanski funt se je malo spremenil, vendar je pokazal visoko volatilnost. Vlagatelji so zaskrbljeni zaradi morebitnih gospodarskih posledic, ki jih lahko povzroči nenehna rast števila novih primerov okužb s COVID-19. Po drugi strani pa uvedba cepiva v Veliki Britaniji dobro poteka in cepivo bodo vsem ponudili do septembra.

Japonski jen je glede na dolar ostal nespremenjen.

Ameriški delniški indeksi so v krajšem trgovskem tednu zaradi dneva Martina Lutherja Kinga ostali nespremenjeni. Sezona zaslužkov se pospešuje. Goldman Sachs je objavil četrtletne rezultate veliko boljše, kot so pričakovali, Netflix in Intel pa sta naslednja.

Zlato je padlo zaradi močnejšega dolarja, kar je povzročilo upad donosnosti državnih obveznic. Višji donos obveznic pa bo kratkoročno omejil rast zlata.

Cena surove nafte je ostala nespremenjena, vendar je bile precej volatilna. Obnovljeni ukrepi za zajezitev pandemije COVID-19 po vsem svetu zmanjšujejo porabo goriva. Vendar sta optimizem, da bo fiskalna spodbuda sčasoma dvignila svetovno gospodarsko rast in rast povpraševanja na Kitajskem, zelo podprla ceno nafte. Podatki, objavljeni v ponedeljek, kažejo, da se je kitajska rafinerijska proizvodnja v letu 2020 zvišala za 3% na nov rekord.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj