CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 10/05/2021 - 14/05/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 12/05/2021

12 maj, 2021
Tedenska analiza 12/05/2021 Ekonomski koledar

Evro se je okrepil v primerjavi z dolarjem. Zelo razočarajoče številke NFP, objavljene v petek, so pokazale, da bo okrevanje ameriškega trga dela in celotnega gospodarstva morda počasnejše od pričakovanega. Evro je v torek ostal na visoki ravni, saj je imel koristi od rastočega zagona.

Britanski funt je imel koristi od izida volitev v škotski parlament. Škotski naconalni stranki se je za eno mesto izognila večina v parlamentu. Rezultati volitev so znatno znižali možnosti za drugi referendum o izstopu Škotske iz Združenega kraljestva. Britanija je prvič po več kot letu dni zabeležila nič smrtnih primerov zaradi koronavirusa, britanski premier Johnson pa je v ponedeljek napovedal omilitev ukrepov.

Japonski jen se je okrepil prejšnji teden. Naraščajoče število okužb s Covidom-19 na Japonskem pred olimpijskimi igrami vši negativen pritisk na jen. Po drugi strani pa je oslabljeni dolar vseskozi podpiral padec jena.

Cena zlata je močno narasla in presegla raven 1.800 dolarjev. Po objavi na videz slabih podatkov NFP v petek je postalo jasno, da inflacija in povečanje stopnje zveznih skladov ni na dnevnem redu. Oportunitetni stroški zadrževanja rumene kovine so padli, cena zlata pa se je premaknila na polovico poti med 1800 in 1900.

Dow Jones in S&P500 sta se padla, potem ko sta v ponedeljek dosegla nove najvišje vrednosti. Sezona zaslužkov je pokazala odlične rezultate, vendar je vrtoglavica, ki jo povzročajo velike višine že isti dan neustavljivo vršila pritisk na cene delnic. Ta teden naj bi Walt Disney in Coinbase objavila svoja finančna poročila.

Cena nafte se je gibala v obsegu 63-66 dolarjev. Cena surove nafte je narasla zaradi pričakovanja, da bo cepljenje proti Covidu-19 omogočilo odpravo ukrepov in zvišanje proizvodnje, zaradi obetavne poletne sezone vožnje. Vendar se je cena v ponedeljek znižala, potem ko je Colonial Pipeline Co., ključni dobavitelj goriv za vzhod ZDA, poročal, da je uničujoči kibernetski napad ustavil distribucijo. Podjetje je prav tako je navedlo, da bodo storitve večinoma obnovljene do konca tega tedna.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj