CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 29/11/2021 - 03/12/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 01/12/2021

01 december, 2021
Tedenska analiza 01/12/2021 Ekonomski koledar

Evro se je okrepil v primerjavi z dolarjem. Padec donosnosti ameriških državnih obveznic je predstavljal udarec za prekupljen dolar. V torek je veliko višja inflacija v Evroobmočju podprla rast zagona skupne evropske valute.

Prejšnji teden je britanski funt dosegel najnižjo raven, 1,33, zaradi rasti napetosti med Združenim kraljestvom in Francijo zaradi migrantske krize in ribištva, a si je v torek opomogel.

Japonski jen se je okrepil, saj trgovci na Forexu poskušajo oceniti, kako bo nova južnoafriška različica koronavirusa vplivala na svetovno gospodarsko aktivnost, kar je povečalo čustvo proti tveganju. Padec donosnosti ameriških državnih obveznic vrši pritisk na dolar. Na splošno je indeks ameriškega dolarja padel, a je še vedno nad ravnijo 95 točk.

Cena zlata se je gibala v ozkem razponu okrog ravni 1,800$. Zaskrbljenost glede inflacije pomaga zlatu, vendar verjetno zvišanje obrestnih mer prihodnje leto v ZDA vrši pritisk na zlato.

Ameriški indeksi so padli, saj so prevladali strahovi glede nove različice koronavirusa, vlagatelji pa so bili zaskrbljeni, da bo ta negativno vplivala na svetovno gospodarsko rast.

Cena nafte je padla prejšnji teden, potem ko so ZDA sprostile svoje strateške rezerve nafte in potem ko se je povečala bojazen, da bo mutirani sev novega koronavirusa, Omicron, sprožil nove zapore in zmanjšal svetovno povpraševanje po nafti po popolni prepovedi letov iz držav južne Afrike. Generalni direktor Moderne je v ponedeljek podvomil v učinkovitost cepiv proti COVID-19 proti različici koronavirusa Omicron, kar je prestrašilo finančne trge in povečalo skrbi glede povpraševanja po nafti. OPEC+ se bo sestal v četrtek, pričakujejo pa, da bodo januarja začasno vstavili rast proizvodnje za 400,000 sodov na dan.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj