CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 25/07/2022 - 29/07/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 27/07/2022

27 julij, 2022
Tedenska analiza 27/07/2022 Ekonomski koledar

Evro se je v primerjavi z dolarjem malo spremenil, potem ko se je ECB prvič v zadnjih 11 letih odločila zvišati obrestno mero za 50 bazičnih točk. Možnost energetske krize je v torek povzročila padec evra.

Britanski funt je prejšnji teden narasel zaradi PMI rezultatov Združenega kraljestva, ki je bil boljši od pričakovanih, kar je potrdilo tržna pričakovanja glede zvišanja obrestne mere za 50 bazičnih točk avgusta s strani Banke Anglije. Vendar pa se zdi, da se politika v Združenem kraljestvu ne bo kmalu premaknila z mrtve točke. Dva konservativna kandidata, Liz Truss in Rishi Sunak, se borita za premiersko mesto, na katerem je trenutno Boris Johnson, ki bo kmalu zapustil ta položaj. Poleg tega bi lahko sporni predlog zakona o protokolu Severne Irske sprožil trgovinski spor z Evropsko unijo.

Japonski jen se je okrepil, potem ko je japonska banka potrdila svojo "običajno" politiko zagotavljanja izjemne likvidnosti finančnega sistema.

Cena zlata se je nekoliko izboljšala, potem ko je padle pod 1710 dolarjev. Vlagatelji so ponovno ocenili možnost zvišanja obrestnih mer za 75 namesto 100 bazičnih točk in tudi znižanja obrestnih mer v letu 2023. To je pomagalo, da preprodano zlato najde podporo.

Vsi glavni ameriški borzni indeksi so se malo spremenili, tako da so se konsolidirali enodnevni dobički od prejšnjega tedna. Sezona finančnega poročanja za drugo četrtletje je v polnem razmahu, Tesla pa je objavil odlične finančne rezultate za drugo četrtletje. Apple in Amazon naj bi o svoje četrtletne rezultate objavila v četrtek.

Cena nafte je bila prejšnji teden rahlo volatilna, a se je nekoliko spremenila. Občutek trgovcev z nafto se njiha med pomisleki glede nestabilnosti na strani ponudbe in pričakovanji glede slabšega povpraševanja po gorivu zaradi možnosti bolj negativnega svetovnega gospodarstva. Rusija je v ponedeljek dodatno zmanjšala dobavo plina Evropi, s čimer je podprla tudi ceno surove nafte. Nekateri menijo, da lahko višja cena plina, ki jo sproži rusko zmanjšanje dobave, privede do dodatnega prehoda s plina na surovo nafto.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj