CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 12/09/2022 - 16/09/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 14/09/2022

14 september, 2022
Tedenska analiza 14/09/2022 Ekonomski koledar

Evro se je v primerjavi z dolarjem dvignil z najnižje ravni v dvajsetih letih, saj je ECB zvišala obrestne mere za 75 bazičnih točk. Po četrtkovi odločitvi o obrestnih merah trgi zdaj napovedujejo agresivnejšo politiko glede obrestnih mer, potem ko je Lagarde še enkrat potrdila, da bo ECB še naprej zviševala obrestne mere.

Britanski funt je ta teden narasel v primerjavi z ameriškim dolarjem, saj je ameriški dolar prejšnji teden nadaljeval upadati zaradi padca donosa ameriških državnih obveznic in izboljšanega občutka za tveganje glede funta.

USD/JPY se je v tem tednu gibal na nižjih ravneh, saj je jen prejel tudi nekaj podpore iz varnega zatočišča zaradi skrbi vlagateljev. Valutni par je upadel potem, ko se je prejšnji teden približal najvišji ravni v zadnjih dvajsetih letih.

Cena zlata se je prejšnji teden rahlo zvišala, saj je donos ameriških državnih obveznic padel, kar je ublažilo negativni pritisk iz prejšnjega tedna. Vlagatelji so se vrnili k zlatu, kar je dvignilo njegovo ceno pred objavo ameriškega CPI-ja, ki je predvidena za 13. september.

Ameriške delnice so nadaljevale rasti med večjim delom tedna in so ob petkovem zapirnju trga bile na višjih ravneh kljub ostremu govoru predsednika FED Jeroma Powella v četrtek. Občutek tveganja se je izboljšal, saj nekateri analitiki menijo, da bi lahko prihajajoče poročilo o inflaciji nakazovalo vrhunec rasti inflacije, kar bi lahko Federalne rezerve spodbudilo k hitrejšemu zaključku ciklusa zviševanja obrestnih mer.

Cena nafte se je še naprej dvigovale kljub poročilu EIA, v katerem je bilo objavljeno, da so rezerve nafte v SAD narasle za 8,44 milijona sodov. JP Morgan je povedal, da bo mogče moral OPEC zmanjšati proizvodnjo za 1 milijon sodov na dan, da bi stabiliziral trg po predhodnem zmanjšanju. Ta izjava je podrpla nafto, ki je ob zaključku tega tedna bila na višjih ravneh.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj