CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 04/03/2024 - 08/03/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 13/03/2024

13 marec, 2024
Tedenska analiza 13/03/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD je padel, ker se je Evropska centralna banka odločila, da bo obrestno mero ohranila na trenutni ravni, in sicer 4,5 %. Toda vodja ECB Lagarde je signalizirala, da bodo morda obrestne mere znižane junija.

Britanski funt se je povečal, ker je vlada Združenega kraljestva znižala davke v svojem spomladanskem proračunu. Prav tako je pokazano, da so se projekcije rasti za Združeno kraljestvo letos povečale z 0,8 % na 0,9 %.

USD/JPY je prejšnji teden močno padel, ker so se trgi začeli pripravljati na morebitno povečanje obresti s strani Banke Japonske. Banka je v četrtek signalizirala, da se giblje proti doseganju cilja 2-odstotne inflacije.

Cena zlata je v petek še naprej naraščala proti najvišji ravni doslej, ker se je stopnja brezposelnosti v ZDA povzpela s 3,7 % na 3,9 %. Pogajanja o premirju med Izraelom in Hamasom so propadla, Izrael pa je izjavil, da bo nadaljeval z operacijami v Gazi.

Cena delnic je imela volatilen in raznolik trgovalni teden, potem ko je dosegla še en najvišji nivo v zgodovini in nato v petek rahlo padla. Amazon in Netflix sta na letni podelitvi oskarjev prejela nagrade za filme, prikazane na njunih platformah za pretakanje.

Cena nafte je padla zaradi raznolikih podatkov o povpraševanju po nafti drugega največjega potrošnika na svetu, Kitajske. Še vedno so prisotni strahovi, da ima kitajsko gospodarstvo še vedno slabe rezultate.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj