CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 11/03/2024 - 15/03/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 20/03/2024

20 marec, 2024
Tedenska analiza 20/03/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD je prejšnji teden padel po objavi podatkov o inflaciji CPI v Nemčiji. Ta je bil v skladu s pričakovanji in je znašal 2,5 %. Podatki o inflaciji v ZDA so se medtem nekoliko povečali na 3,2 %, kar je podprlo ameriški dolar v primerjavi s konkurenčnimi valutami.

Valutni par britanski funt, ameriški dolar je padel kljub pozitivnim novicam, da se je gospodarstvo Združenega kraljestva januarja začelo spet rasti, potem ko je konec lanskega leta zdrsnilo v kratko recesijo.

USD/JPY se je dvignil in dosegel najvišjo vrednost v več kot desetih dneh. Nedavni optimizem, da so pred japonskim gospodarstvom morda boljši dnevi, so prejšnji teden potrdili pozitivni podatki o BDP.

Cena zlata je padla, potem ko so pričakovanja o zgodnjem znižanju obrestnih mer v ZDA zbledela zaradi višjih gospodarskih podatkov od pričakovanih. Francoski predsednik Macron je izjavil, da bi lahko Natove enote poslali v Ukrajino, čeprav so predstavniki Nata in ZDA trdili, da se to ne bo zgodilo.

Delnice so doživele še en teden z mešanimi rezultati, pri čemer so tehnološke delnice padle. Ameriški zakonodajalci so začeli omejevati Tik Tok, ki je v kitajski lasti, ki bi se lahko kmalu soočil s prepovedjo v tej državi. Ta poteza je povzročila strah, da bi se Tesla ali Appleova podjetja na Kitajskem lahko soočila z istimi merami.

Cena nafte se je dvignila in se približala štirimesečnemu vrhu, potem ko je Ukrajina z napadi brezpilotnih letal zadela številne rafinerije nafte v Rusiji.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj