CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 18/03/2024 - 22/03/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 27/03/2024

27 marec, 2024
Tedenska analiza 27/03/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD je prejšnji teden padel, ker se je ameriška centralna banka odločila, da bo ohranila obrestne mere na ravni 5,5 %, kar je bilo v skladu s pričakovanji. Pozitivni podatki iz ZDA konec tedna so podprli dolar v odnosu do večine njegovih tekmecev.

Par GBP/USD je padel, ker so obrestne mere ostale nespremenjene. Toda Banka Anglije je signalizirala, da lahko pride do znižanja obrestnih mer na prihodnjih sejah, ker inflacija pada.

USD/JPY je dodatno narasel in dosegel najvišjo raven v štirih mesecih po tem, ko je Banka Japonske končala svojo politiko negativnih obrestnih mer. Obrestne mere so se zvišale za 10 bazičnih točk, kar je prva rast obrestnih mer po 17 letih.

Cena zlata je skočila na najvišjo raven doslej, ker je predsednik Fed-a Jerome Powell ohranil obrestne mere na 5,5 %. Pričakovanja glede znižanja obrestnih mer junija so se povečala po Powellovem govoru. Petkov napad v moskovski koncertni dvorani, za katerega je odgovornost prevzela Islamska država, je le povečal globalne napetosti.

Delniški indeksi so po sestanku FED-a dosegli nove najvišje ravni vseh časov. Tehnološke delnice so presegle svoje konkurente, vendar se Apple sooča z regulativnimi težavami v ZDA in EU. Obe regiji sta sprožili protimonopolne postopke proti Applu zaradi, kot pravijo, poskusov podjetja, da zaduši konkurenco.

Cena nafte se je nadaljevala rast, potem ko je v začetku tedna zabeležila najvišjo raven v štirih mesecih. Ukrajina je še nadaljevala napadati ruske rafinerije nafte, pri čemer je skoraj 11 % celotne proizvodne zmogljivosti uničeno, poroča Bloomberg.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj