CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 25/03/2024 - 29/03/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 03/04/2024

03 april, 2024
Tedenska analiza 03/04/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD je padel prejšnji teden. Podatki o francoski in italijanski inflaciji, nižji od pričakovanih, in nepričakovano znižanje obrestnih mer Švicarske nacionalne banke kažejo, da je zelo verjetno, da bo ECB znižala obrestne mere junija. Pozitivni podatki o ameriškem BDP so prav tako podprli ameriški dolar.

GBP/USD se je povečal, potem ko je Urad za nacionalno statistiko potrdil, da je gospodarstvo Združenega kraljestva lani zdrsnilo v recesijo.

USD/JPY je teden zaključil na nekoliko višji ravni, potem ko je zabeležil novo najvišjo raven v štirih mesecih. Japonska banka, ki je pred kratkim zvišala obrestne mere, je dejala, da bo previdno pristopila k nadaljnjim dvigom.

Cena zlata se je naraščala in v četrtek dosegla še en rekord. Rast je sledila prekinitvi pogajanj med Izraelom in Hamasom o premirju in povečanemu nakupu zlata s strani centralnih bank.

Rezultati delnic so bili prejšnji teden raznoliki, saj je indeks S&P100, katerega velik del so tehnološke delnice, nekoliko padel, medtem ko se je širši S&P500 povečal v tednu trgovanja, skrajšanem zaradi velikonočnih praznikov.

Cene nafte se je v četrtek dvignila na najvišjo raven v skoraj petih mesecih. Močni gospodarski podatki iz ZDA, največjega svetovnega potrošnika nafte, kažejo, da se lahko povpraševanje po surovi nafti še naprej povečuje. Trgovci se prav tako veselijo tedenskega skupnega ministrskega srečanja OPEC.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj