CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 06/03/2023 - 10/03/2023

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 15/03/2023

15 Mars, 2023
Analiza javore 15/03/2023 Kalendari Ekonomik

Euro u rrit kundrejt dollarit pasi shifrat e përziera të NFP-së ndihmuan në qetësimin e frikës së menjëhershme të inflacionit. Të premten, lajmi se banka e Silicon Valley ishte afër kolapsit shkaktoi paqëndrueshmëri të lartë, për shkak të frikës se sistemi më i gjerë bankar mund të preket.

Paundi britanik lëvizi në nivele më të ulëta pasi dollari u tërhoq pasi tregtarët peshuan mundësitë që kolapsi i SVB-së mund të shkaktojë një ndryshim në politikën e normës së interesit të Fed. Tregtarët filluan të përjashtojnë mundësinë e rritjes prej 50 pikësh bazë në takimin e javës së ardhshme të Fed.

USD/JPY u tërhoq pasi guvernatori i Bankës së Japonisë Kuroda mbikëqyri takimin përfundimtar të normave së interesit. Guvernatori më i gjatë i bankës japoneze njoftoi se normat do të mbahen në nivelin e tyre aktual prej -0.10%.

Çmimi i arit u rrit në më shumë se një muaj pasi tregtarët u kthyen drejt aseteve të sigurta në fund të javës. Perspektiva e rritjeve më të ulëta të normave të interesit, apo edhe ulja e normave në muajt e ardhshëm, siguroi mbështetje shtesë për arin.

Aksionet amerikane ranë pavarësisht shifrave të përziera të NFP-së të premten, të cilat fillimisht mbështetën tregjet derisa aksionet bankare ranë ndjeshëm, duke tërhequr edhe indekset më të gjera.

Çmimi i naftës ra javën e kaluar pasi shqetësimet për gjendjen e ekonomisë amerikane u rriten, gjë që mund të ndikojë negativisht mbi kërkesën e ardhshme të naftës. Lajmi se Kina kishte ndërmjetësuar një marrëveshje midis Iranit dhe Arabisë Saudite, rriti shanset që shumica e naftës iraniane të sanksionuar të tregtohej në tregjet e hapura.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani