CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 79% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 27/06/2022 - 01/07/2022

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 29/06/2022

29 Qershor, 2022
Analiza javore 29/06/2022 Kalendari Ekonomik

Pas rënies javën e kaluar, euro u rrit pak ndaj dollarit. Pika kryesore për tregjet këtë javë është Forumi i BQE-së mbajtur në Portugali ku morën pjesë krerët e bankave kryesore qendrore. BQE-ja mund të zbulojë një skemë të re të blerjes së obligacioneve për të kufizuar rendimentet/diferencën në çmimin në takimin e saj të politikës monetare në korrik.

Paundi britanik mezi ndryshoi kundrejt dollarit duke mbetur i palevizshëm. Ministrja e puneve të jashme të Mbretërisë së Bashkuar Liz Truss tha se Mbretëria e Bashkuar nuk do të përjashtojë përdorimin e artikullit 16. Projekt-ligji i protokollit të Irlandës së Veriut kaloi pengesën e parë megjithë kritikat e ashpra nga disa mbështetës konservatorë, duke përfshirë ish- kryeministren Theresa May, e cila tha se masa është e paligjshme dhe e panevojshme.

Jeni japonez u konsolidua kundrejt dollarit duke konfirmuar dobësimin e tij afatgjatë. Në përgjithësi, indeksi i dollarit lëvizi nën 103 pikë për shkak të një zhvendosjeje pak pozitive në ndjesinë ndaj rrezikut dhe rendimenteve më të larta.

Çmimi i arit lëvizi një një zonë të ngushtë rreth nivelit të 1830$. Shqetësimet rreth një ngadalësimi ekonomik botëror dhe politikave monetare agresive të bankave të mëdha qendrore shkaktuan paqëndrueshmëri por në një rang të ngushtë tregtie.

Të gjithë treguesit kryesorë të aksioneve të SHBA-së u rimëkëmbën javën e shkuar pas një rënieje të madhe një javë më parë. Mesatarja industriale e Dow Jones u rrit me 5%, S&P 500 kërceu me 6% dhe frnoi humbje tri-javore dhe kompozimi teknologjik Nasdaq fitoi 7%.

Çmimi i naftës u rrit javën e shkuar pasi perspektiva e furnizimit më të shtrënguar u përhap në tregun Grupi i Shtatë Vendeve premtoi të shtrëngojë eksporteve të naftës nga Rusia. Duke shtuar vështirësitë e furnizimit, Libia dhe Ekuadori sinjalizuan një reduktim të mundshëm të furnizimit global për shkak të trazirave politike dhe vështirësive në këto dy vende. Të martën, çmimi i naftës WTI lëvizi përsëri mbi nivelin 110. OPEC+ po mblidhet të enjten për të diskutuar kuotat e prodhimit.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani
Afër

Jini të vetëdijshëm për orët e tregtimit të pushimeve për:

  • E premte, 1 korrik 2022, Dita e Krijimit të Rajonit të Posaçëm Administrativ në tregun e Hong Kongut.
Instrumenti
E premte
01.07.2022.

E hënë
04.07.2022.
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt
Indekset
Hong Kong 50 Mbyllur I rregullt
  • E premte, 1 korrik 2022, festa e Ditës së Kanadasë në tregun kanadez.
Instrumenti
E premte
01.07.2022.

E hënë
04.07.2022.
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt
Indekset
Canada 60 Mbyllur I rregullt
Equity
Canadian Equities Mbyllur I rregullt

Ju lutemi vini re: Në rast të likuiditetit të ulët në një instrument specifik, Fortrade mund të zgjerojë diferencat ose madje të mbyllë instrumentin për tregtim. Njoftimet do të lëshohen në lidhje me çdo ndryshim të tillë në orarin e tregtimit.

  • Kohët e mësipërme mund të ndryshojnë.
  • Datat para dhe pas kësaj feste kanë një orar të rregullt tregtimi.
  • Ju lutemi vini re se të gjitha kohët e treguara janë GMT

Paralajmërimi i rrezikut

CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 79% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë konsumatorët dhe për këtë arsye ju duhet të jeni i sigurt se i keni kuptuar rreziqet, por referoheni dhe këshilloheni në formë të pavarur. Ky material nuk përbën ofertë, kërkim ose transaksion në lidhje me ndonjë instrument financiar. Fortrade nuk pranon asnjë përgjegjësi për përdorimin e këtyre komenteve, as për pasojat që mund të lindin. Nuk jepet asnjë siguri ose garanci për saktësinë ose plotësinë e këtyre të dhënave. Rrjedhimisht, çdo person që vepron sipas tyre, vepron tërësisht në rrezik të vetë. Informacionet në këtë faqe nuk janë të destinuara për banorët e Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk kanë për qëllim të shpërndahen ose të përdoren nga cilido person, në cilindo shtet ose juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjet dhe rregullat lokale.
Aftësia për të gjeneruar fitime gjatë kryerjes së transaksioneve në tregun OTC FOREX gjithashtu nënkupton mundësinë e humbjes. Transaksioni mund të rezultojë në humbjen e disa ose të të gjitha parave të investuara. Para se të filloni tregtimin, sigurohuni që të kuptoni rreziqet e përfshira dhe zotëroni aftësitë e nevojshme për të investuar. Informacionet në këtë faqe nuk janë të destinuara për banorët e Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk kanë për qëllim të shpërndahen ose të përdoren nga cilido person, në cilindo shtet ose juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjet dhe rregullat lokale.
CFD-të dhe marzhi FX janë produkte të sistemit të levave që mbartin një nivel të lartë rreziku për kapitalin tuaj. Ju duhet të bëni tregëti vetëm me paratë që mund të përballoni për të humbur. Jini të vetëdijshëm: Ju mund të humbni të gjitha, por jo më shumë se bilancin e llogarisë suaj tregtare. Ju nuk zotëroni, ose të keni ndonjë të drejtë për pasuritë themelore. Performanca e kaluar nuk është garanci për performancën e ardhshme. Ky informacion ka për qëllim të jetë i përgjithshëm në natyrë dhe nuk është këshillë financiare e produktit. Çdo këshillë që gjendet në këtë faqe interneti ose që ju është dhënë nga Fort Securities Australia Pty Ltd është këshillë e përgjithshme dhe është përgatitur pa marrë parasysh objektivat, situatën financiare apo nevojat tuaja. Para se të veproni në lidhje me ndonjë informacion, duhet të konsideroni përshtatshmërinë e informacionit të dhënë dhe natyrën e produktit financiar përkatës duke pasur parasysh objektivat, situatën financiare dhe nevojat tuaja. Ne ju inkurajojmë që të merrni këshilla financiare të pavarura dhe të konsideroni Shërbimet tona Financiare Udhëzoni (FSG) dhe Deklaratën e shpalosjes së produktit (PDS) përpara se të vendosni të hyni ose të merrni ndonjë produkt financiar të lëshuar prej nesh. Informacioni në këtë faqe nuk u drejtohet banorëve të Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk është menduar për tu shpërndarë ose për ta përdorur nga cilido person në ndonjë vend apo juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjin ose rregulloren vendore.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja. Bëni kujdes: Ju mund të humbni të gjithë kapitaljin por jo më tepër se sa balanca juaj në Llogarinë Tregtare. 77% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë konsumatorët dhe për këtë arsye ju duhet të jeni i sigurt se i keni kuptuar rreziqet, por referoheni dhe këshilloheni në formë të pavarur. Po të vazhdoni më tej me investimin në CFD-të me valuta virtuale, ju lutem vini re se vlerat janë shumë të lëkundshme dhe mund të çojnë në humbje të konsiderueshme për një periudhë të shkurtër kohore. Ky material nuk përbën ofertë, kërkim ose transaksion në lidhje me ndonjë instrument financiar. Fortrade nuk pranon asnjë përgjegjësi për përdorimin e këtyre komenteve, as për pasojat që mund të lindin. Nuk jepet asnjë siguri ose garanci për saktësinë ose plotësinë e këtyre të dhënave. Rrjedhimisht, çdo person që vepron sipas tyre, vepron tërësisht në rrezik të vetë. Informacionet në këtë faqe nuk janë të destinuara për banorët e Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk kanë për qëllim të shpërndahen ose të përdoren nga cilido person, në cilindo shtet ose juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjet dhe rregullat lokale.
Tregtimi i këmbimit valutor ose kontratave për diferenca (CFD) me një diferencë mbart një nivel të lartë rreziku dhe mund të mos jetë i përshtatshëm për të gjithë investitorët. CFD-të janë produkte komplekse, të cilat janë shumë spekulative dhe shumë të rrezikshme, dhe investimi në produkte të tilla mund të rezultojë duke humbur të gjithë ose pjesën më të madhe të kapitalit tuaj të investuar.