CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 76% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 20/07/2020 - 24/07/2020

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 22/07/2020

22 korrik, 2020
Analiza javore 22/07/2020 Kalendari Ekonomik

Euro vazhdoi të rimëkëmbet në krahasim me dollarin. Marrëveshja e planit të revizionuar të rimëkëmbjes ishte arritur të martën në mëngjes pas takimit katër-ditor të Këshillit Evropian. Masa e fondit mbetet në 750 miliardë euro, sasia e granteve u ul në përputhje me kërkesën e Austrisë, Holandës, Danimarkës, Suedisë dhe Finlandës. Këto lajme e konfirmuan trendin e rritjes e mëparshëm e euro.

Paundi britanik ishte shumë i paqëndrueshëm. Së pari u dobësua, por rifitoi të gjitha humbje të hënën dhe të martën, për shkak të rritjes së mundësisë që vaksinë të jetë bërë në MB. Mendimi që marrëveshja mes MB-së dhe BE-së lidhur me të ardhmen e marrëdhënieve të arritet deri në tetor është ambicioz por ajo është e arritshme, tha ministri i punëve të jashtme të Gjermanisë Maas.

Jeni japonez vazhdoi të lëvizë në një zonë të ngushtë në krahasim me dollarin.

Çmimi i arit vazhdoi të rritet duke e tejkaluar nivelin 1800 dhe duke e synuar nivelin më e lartë në tetë vite. Efekti i kombinuar i normave të ulëta të interesit, stimulit, mundësisë së fitores së Jo Bidenit në zgjedhjet presidenciale në nentor, dhe vlera më e lartë të aksioneve ka shkaktuar rritje të çmimit të arit.

Aksionet e SHBA-së vazhduan të rriten. Sezoni i ri të të ardhurave është në lulëzim të plotë ndërisa Tesla dhe Microsoft, dy emra më të famshme, do të publikojnë raporte të mërkurën. Kongresi i SHBA-së është gati për stimulin masiv monetar në përpjekje për t'u ndihmuar shtetasve e SHBA-së dhe bizneseve të vegjël ta përballohen me epideminë e COVID-19.

Çmimi i naftës së papërpunuar nuk u ndryshua javën e kaluar por u rrit ndjeshëm të martën. Të dhënat inkurajuese lidhur me tri vaksina të mundshme kundër COVID-19 kanë ndryshuar sentimentin e tregtarëve me naftën. Dollari i dobësuar gjithashtu mbështeti çmimin e naftës.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani