CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 05/10/2020 - 09/10/2020

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 07/10/2020

07 tetor, 2020
Analiza javore 07/10/2020 Kalendari Ekonomik

Euro u rimëkëmb në krahasim me dollarin javën e kaluar. projekt-ligji i ri mbi stimulin fiskal është në rënd të ditës në Kongresin amerikan. Demokratja kryesore, Nancy Pelosi dhe ministri i financave Stven Mnuhin kanë negociuar duke u përpjekur të formojnë një marrëveshje, që do t'u ndihmojë nerëzve dhe bizneseve, sepse kriza e vazhdueshme shëndetësore shkaktoi edhe një krizë të thellë ekonomike.

Paundi britanik u rimëkëmb në krahasim me dollarin. Kryeministri Boris johnson dhe presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyer kanë folur gjatë fundjavës. Vrulli pozitiv të negociatave i ndihmoi paundit, sepse të dy palët kanë rënë dakord të shtyjnë negociatat mbi marrëdhëniet e ardhshme deri në fund të tetorit. Përveç kësaj, të dhënat e indekseve të shërbimeve dhe ndërtimit, që ishin më të mira se sa pritej, e konfirmuan trendin në rritje të paundit.

Jeni japonez u ndryshua pak, duke lëvizur mes sentimentit të përkulur ndaj rrezikut dhe rritjes së infeksioneve me covidin në shumë vende të Evropës dhe në SHBA.

Në përgjithësi, indeksi i dollarit e ndyshoi fuqishëm trendin e tij, pasi Donald Trumpi u lirua nga spitali ushtarak dhe u kthye në Shtëpi të Bardhë, në të cilën sherohet nga koronavirusi.

Çmimi i arit u rrit javën e kaluar për shkak të pritjeve se dollarët e rinj do të shtypen dhe sepse mundësia që projekt-ligji i ndihmës mbetet në nivele të larta.

Çmimi i naftës së papërpunuar ishte pak i paqëndrueshëm javën e kaluar. Nafta ra poshtë nivelit 37 dollarë, por pastaj u rrit të hënën dhe të martën, për shkak të sentimentit pozitiv të investitorëve dhe për shkak të lajmeve se organi i ri formohet në Gjirin e Meksikës. Përveç kësaj, greva në platforma norvegjezë të naftës në Det të Veriut, që shkaktoi rënie të prodhimit me 330,000 fuçi në ditë, që e mbështeti çmimin e naftës.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani