CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 19/10/2020 - 23/10/2020

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 21/10/2020

21 tetor, 2020
Analiza javore 21/10/2020 Kalendari Ekonomik

Valuta e përbashkët evropiane u ndryshua pak në krahasim me dollarin por ishte shumë e paqëndrueshme. Rritja e shqetësimeve lidhur me rrezikut të një përfundimi të diskutueshëm të zgjedhjeve në SHBA dhe rritja e ndjeshme të infeksioneve me koronavirusin që vazhdojnë të shkaktojnë masa të rreja të mbylljes, e kanë mbështetur dollarin amerikan. Bisedimet e stimulit fiskal të bisedimeve është ende në qendër të vëmendjes së investitorëve. Megjithatë, ende është e paqartë nëse do të nodhet përparim në atë front, por çifti ra në fillim të kësaj jave.

Paundi britanik u dobësua pak por ishte shumë i paqëndrueshëm. Kryeministri Johnsoni shtyu afatin përfundimtar, i caktuar më parë për 15 tetor, për bisedime me BE në një përpjekje t'i japë shans të fundit Brexit-it të rregullt. Brukseli tha se është gatë të intensifikojë bisedimet. Megjithatë, bisedimet e post-Brexit-it ishin të tronditura pasi kryenegociatori i MB-së, David Frost, paralajmëroi të hënën se shteti nuk gjeti bazë për të vazhduar bisedime tregtare po të mos ketë ndryshim thelbësor të qasjes së BE-së. Këto zhvillime dhe fakti se shumë zona të MB-së janë të mbyllura, kanë bërë presion në paund.

Jeni japonez u dobësua pak, sepse shpresa që negociata mes Demokratëve dhe Republikanëve mbi stimulin e ri fiskal do të rezultojnë në një marrëveshje tërësore, kanë venitur.

Indekse i SHBA-së kanë rënë javën e kaluar. Vlerësimi i lartë të titanëve të teknologjisë ka bërë presion në çmimin e aksioneve. Netflixi dhe Tesla do të raportojnë rezultatet e tyre këtë javë.

Çmimi i arit u ndryshua pak. Shpresat e larta dhe pasiguria rreth fluksit të rit të dollarit nga Kongresi e ndryshuan çmimin e arit në një rang të ngushtë.

Nafta e papërpunuar u ndryshua pak por ishte shumë e paqëndrueshme javën e kaluar. OPEC+ mbajti një takim teknik të hënën. Reutersi raportoi se planifikon ta rrisë prodhimin nga janari, por kjo mund të ndryshohet po të jetë e nevojshme, duke e siguruar mbështetje për çmimin e naftës. Nga ana tjetër, rritja e numrit të vrimave të naftës në SHBA dhe rritja e prodhimit në Libi shkaktuan rënie të çmimit të naftës.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani