CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 05/04/2021 - 09/04/2021

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 07/04/2021

07 Prill, 2021
Analiza javore 07/04/2021 Kalendari Ekonomik

Euro gjeti mbështetje dhe u rimëkëmb pak javën e kaluar pas një rënieje të gjatë. Kryesisht, jo shumë gjëra kanë ndryshuar për mirë për euron, por dollari ra pasi presidenti Biden prezantoi planin e tij kolosal të shpenzimeve të infrastrukturës javën e kaluar duke sinjalizuar një raund të ri të shtypjes së dollarit. BE-ja është ende mbrapa SHBA-së kur bëhet fjalë për vaksinim, i cili po ushtron presion negativ mbi monedhën e përbashkët evropiane.

Paundi britanik u rimëkëmb në krahasim me dollarin duke përfituar nga niveli i tij i shitjes së tepruar dhe njoftimi i qeverisë britanike se do të vazhdojë me planin e saj të lehtësimit të masave në 12 prill. Mbretëria e Bashkuar mbetet ende hezituese në lidhje me lejimin e udhëtimeve ndërkombëtare. Jeni japonez konsolidoi humbjet e tij të mëparshme ndërsa diferenca e normës së interesit midis obligacioneve qeveritare amerikane dhe japoneze shkaktoi rritje të çiftiti të monedhash. Sidoqoftë, interesi i SHBA-së u ngadalësua, ndërisa interesi 10-vjeçar të bonove amerikane lëviz rreth 1.7%. Në përgjithësi, indeksi i dollarit u tërhoq për shkak të rritjes së ndjenjës ndaj rrezikut ...

Kjo ndihmoi që çmimi i arit të rimëkëmbet dhe metali i çmuar lëvizi përsëri mbi nivelin e $ 1,700, ndërisa kufiri mbetet rreth 1,730 $.

Indeksi Dow Jones dhe S&P 500 po arrijnë nivelet më të larta të të gjitha kohërave ndërsa shpërndarja e stimulit fiskal, vaksinimi i suksesshëm në SHBA dhe të dhënat e shkëlqyera makroekonomike vazhduan të sigurojnë mbështetje. Ekonomia amerikane hapi më shumë se 900,000 vende pune në mars, që është shifra më e mirë e NFP-së që nga fillimi i pandemisë. Sektori i shërbimeve në SHBA ka përformancë të mirë ndërsa indeksi i PMI-si tejkaloi parashikimet me gati pesë pikë të hënën.

Çmimi i naftës ndyshoi pak javën e kaluar. OPEC + vendosi të enjten se do të prodhojë 350,000 fuçi shtesë në ditë në maj dhe qershor dhe 400,000 në ditë në korrik. Udhëheqësi de facto, Arabia Saudite, fillimisht nuk donte një rritje të prodhimit, por iu dorëzua presionit nga pjesa tjetër e kartelit. Nga ana tjetër, Evropa si një nga konsumatorët më të mëdhenj të naftës vazhdoi të luftojë me kovidin, ndërsa India si blerësi i tretë më i madh i naftës dhe Brazili përballen me një situatë shumë të rëndë shëndetësore, e cila zbeh ndjenjat e tregtarëve.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani
Afër

Jini të vetëdijshëm për orët e tregtimit të pushimeve për:

  • Festa bankare e fillimit të majit: Mbretëria e Bashkuar, e hënë 03 maj 2021.
Instrumenti 03.05.2021 04.05.201
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt
Indekset
UK 100 Mbyllur I rregullt
Equity
Equities UK Mbyllur I rregullt
  • Dita e Sukesit: Suedia, Norvegjia dhe Finlanda, e enjte 13 maj 2021.
Instrumenti 12.05.2021 13.05.2021 14.05.2021 17.05.2021
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt I rregullt I rregullt
Equity
Equities Stockholm Mbyllur Mbyllur Mbyllur Mbyllur
Equities Helsinki Mbyllur Mbyllur Mbyllur Mbyllur
Equities Oslo Mbyllur Mbyllur Mbyllur Mbyllur
  • Hari Raya Puasa, e enjte, 13 maj 2021 në Singapor.
  • Ditëlindja e Budës, e enjte 19 në Hong Kong.
Instrumenti 13.05.2021 14.05.2021 19.05.2021 20.05.2021
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt I rregullt I rregullt
Indekset
Hong Kong 50 I rregullt I rregullt Mbyllur I rregullt
CHINA 50 Mbyllur I rregullt I rregullt I rregullt
  • Ju lutemi vini re se të gjitha kohët e treguara janë GMT
  • Kohët e mësipërme mund të ndryshojnë
  • Ju lutemi vini re se në rast të likuiditetit të ulët në një Instrumenti specifik FX ose metalesh, DR mund të zgjerojë spread-in dhe madje të mbyllë Instrumentiin për tregtim - çdo ndryshim i këtij karakteri do të njoftohet paraprakisht nga DR.
  • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
  • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Shumica e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë kontratat e përdorura me leva dhe nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.