CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 30/08/2021 - 03/09/2021

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 01/09/2021

01 Shtator, 2021
Analiza javore 01/09/2021 Kalendari Ekonomik

Euro u rimëkëmb në krahasim me dolliarn. Kryetari i Rezervës Federale të SHBA-së, Jerome Powell, tha të premten se Fedi nuk ka asnjë nxitim për të zvogëluar blerjen e obligacioneve të saj prej 120 miliardë (në muaj). Shifrat e CPI-së në zonën e euros ishin shumë më të larta se sa pritej, treguan të dhënat të martën. Kjo mund të nxisë BQE-në të fillojë të marrë parasysh ndryshim të politikës së saj të normës zero të interesit, dhe rrjedhimisht, të mbëshesë trendin në rritje të çiftit EUR/USD.

Paundi britanik u rimëkëmb pak. Shtytësi kryesor ishte dobësimi i dollarit. Numri i nfeksioneve me COVID-19 në Mbretërinë e Bashkuar mbetet në nivel të lartë. Sidoqoftë, numri i infeksioneve ditore ende po lëviz rreth 30,000.

Jeni japonez u ndryshua pak në krahasim me dollarin. Në përgjithësi, indeksi i dollarit u tërhoq ndjeshëm, për shkak të presionit nga rënia e rendimenteve të thesarit të SHBA-së si një faktor shtesë negativ për dollarin. Të premten, të dhënat më të fundit nga tregu amerikan i punës do të jenë në fokus pasi Fed vuri në dukje shifrat e vendeve të punës si një element i rëndësishëm i diskutimeve të tij në vazhdim.

Çmimi i arit u rrit njeshëm dhe e tajkaloi nivelin 1,800 të premten duke konsoliduar fitimet të hënën dhe të martën pasi mbizotëronte gjendja optimiste. Joshja e arit si strehë e sigurt shkaktoi rritje pasi shqetësimet u intensifikuan mbi rimëkëmbjen ekonomike globale për shkak të përhapjes së vazhdueshme të variantit Delta.

Indekset amerikane përfunduan të hënën në nivelet rekorde më të larta, ndërsa fjalimi i fortë i Jerome Powell të premten vazhdoi të siguronte mbështetje për çmimet e aksioneve.

Çmimi i naftës u rrit javën e kaluar para Uraganit Ida, i cili arriti në Shtetet e Bashkuara të dielën si një uragan i kategorisë 4, duke rrëzuar të paktën 94% të prodhimit të naftës dhe gazit në Gjirin e Meksikës dhe shkaktoi dëme "katastrofike" në rrjetin e Luizianës. Evakuimi i 288 platformave shkaktoi rënie të prodhimit për rreth 1,72 milionë fuçish nafte në ditë. Sidoqoftë, OPEC+ do të takohet të mërkurën. Ka gjasa se takimi do të vazhdojë me planin e korrikut për të prodhuar 400,000 fuçi në ditë çdo muaj deri në dhjetor.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani
Afër

Jini të vetëdijshëm për orët e tregtimit të pushimeve për:

  • E hënë, 11 tetor 2021 për Festën e Falenderimeve në Kanada.
  • E enjte, 14 tetor 2021 për festën e Ditës Chung Yeung në Hong Kong.
Instrumenti 11.10.2021 14.10.2021 15.10.2021
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt I rregullt
Indekset
Hong Kong 50 I rregullt Mbyllur I rregullt
CAD 60 Mbyllur I rregullt I rregullt
Equity
Canadian stock Mbyllur I rregullt I rregullt
  • Kohët e mësipërme mund të ndryshojnë
  • Ju lutemi vini re: Në rast të likuiditetit të ulët në një instrument specifik, Fortrade mund të zgjerojë diferencat ose madje të mbyllë instrumentin për tregtim. Njoftimet do të lëshohen në lidhje me çdo ndryshim të tillë në orarin e tregtimit.
  • Datat para dhe pas kësaj feste kanë orarin e rregullt të tregtimit.
  • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
  • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 80% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë kontratat e përdorura me leva dhe nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.