CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 22/11/2021 - 26/11/2021

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 24/11/2021

24 Nлntor, 2021
Analiza javore 24/11/2021 Kalendari Ekonomik

Dollari u rrit kundrejt një shporte valutash të tjera gjatë kësaj jave dhe ky trend vazhdoi pasi administrata e Biden-it njoftoi të hënën se Jerome Powell do të ketë një mandat tjetër 4-vjeçar si kryetari i Fed-it. Powell mundi anëtarin e Fed-it, Brainard, i cili do të shërbejë si zëvendëskryetar, i cili shihej si kandidati më i butë.

Bllokimi i plotë në Austri, i cili filloi të hënën dhe rritja e numrit të infeksioneve me covid-19 në Gjermani kanë bërë presion në euro, duke shkaktuar që çifti i monedhave EUR/USD të bjerë në nivelin më të ulët në gjashtëmbëdhjetë muaj.

Javën e kaluar, paundi britanik u rikthye nga nivelet më të ulëta, pasi guvernatori i Bankës së Anglisë tha se vendimi i muajit të kaluar për t'i mos ndryshuar normat e interesit është i përfundimtar. Investitorët tani parashikojnë një rritje të normave të interesit në Mbretërinë e Bashkuar në dhjetor.

USD/JPY vazhdoi të rritet dhe arriti nivelin më të lartë që nga marsi i vitit 2017. Në përgjithësi, indeksi i dollarit amerikan e tejkaloi nivelin e 95 pikësh dhe është në nivelin më të lartë në gati dy vjet.

Çmimi i arit u rrit dhe arriti nivelim më e lartë në pesë muaj, përpara një ndryshimi dramatik të hënën, pas riemërimit të Jerome Powell-t si kryetar i Fed-it. Investitorët aktualisht janë duke pritur në një rritje të normës në gjysmën e parë të vitit të ardhshëm për shkak të inflacionit të lartë në SHBA dhe përmirësimit të shifrave të punësimit.

Indekset amerikane ishin të paqëndrueshme, por u rritën pasi perspektiva ekonomike për SHBA mbeti pozitive, pavarësisht nga frika për inflacion të lartë. Administrata e Biden-it arriti të miratojë ligjin e saj me vlerë prej 1.75 trilion dollarësh në Dhomën e Përfaqësuesve, që mbështeti tregjet, megjithëse përballet me kundërshtimin në Senat nga republikanët si edhe nga disa demokratë.

Çmimi i naftës vazhdoi të bjerë javën e kaluar pasi Shtetet e Bashkuara njoftuan se synonin të lëshojnë rezervat e naftës dhe i bënë thirrje Japonisë, Kinës dhe Indisë që bëjnë të njëjtën gje. Bllokimi austriak inkurajoi gjithashtu shitje për shkak të shqeëtsimeve se kërkesa për naftë në Evropë mund të bjerë.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani
Afër

Jini të vetëdijshëm për orët e tregtimit të pushimeve për:

  • E hënë, 17 janar 2022 për festën e Ditës së Dr. Martin Luther King në SHBA.
Instrumenti 17/01/2022 18/01/2022
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt
Indekset 17/01/2022 18/01/2022
USA 500 Mbyllur më herët 17:59 I rregullt
USA-TECH 100 Mbyllur më herët 17:59 I rregullt
USA 30 Mbyllur më herët 17:59 I rregullt
USA 2000 Mbyllur më herët 17:59 I rregullt
DOLLAR INDEX Mbyllur më herët 17:59 I rregullt
Energjitika 17/01/2022 18/01/2022
Crude oil Mbyllur më herët 19:29 I rregullt
Brent Oil I rregullt I rregullt
Natural Gas Mbyllur më herët 19:29 I rregullt
Heating oil Mbyllur më herët 19:29 I rregullt
Gasoline Mbyllur më herët 19:29 I rregullt
Mallrat 17/01/2022 18/01/2022
Corn Mbyllur I rregullt
Soybeans Mbyllur I rregullt
Wheat Mbyllur I rregullt
Sugar Mbyllur I rregullt
Cotton No.2 Mbyllur I rregullt
Metalet 17/01/2022 18/01/2022
Gold Mbyllur më herët 19:29 I rregullt
Silver Mbyllur më herët 19:29 I rregullt
Copper Mbyllur më herët 19:29 I rregullt
Palladium Mbyllur më herët 19:29 I rregullt
Platinum Mbyllur më herët 19:29 I rregullt
Bonot e SH.B.A. 17/01/2022 18/01/2022
Bonds Mbyllur më herët 17:59 I rregullt
Equity 17/01/2022 18/01/2022
Equities US Mbyllur I rregullt
  • E mërkurë, 26 janar 2022 për festën e Ditës së Australisë.
Instrumenti 26/01/2022 27/01/2022
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt
Indekset 26/01/2022 27/01/2022
AUS 200 Mbyllur I rregullt
Equity 26/01/2022 27/01/2022
Equities AUS Mbyllur I rregullt
  • Kohët e mësipërme mund të ndryshojnë
  • Datat para dhe pas kësaj feste kanë orarin e rregullt të tregtimit
  • Ju lutemi vini re: Në rast të likuiditetit të ulët në një instrument specifik, Fortrade mund të zgjerojë diferencat ose madje të mbyllë instrumentin për tregtim. Njoftimet do të lëshohen në lidhje me çdo ndryshim të tillë në orarin e tregtimit.

Paralajmërimi i rrezikut

CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë konsumatorët dhe për këtë arsye ju duhet të jeni i sigurt se i keni kuptuar rreziqet, por referoheni dhe këshilloheni në formë të pavarur. Ky material nuk përbën ofertë, kërkim ose transaksion në lidhje me ndonjë instrument financiar. Fortrade nuk pranon asnjë përgjegjësi për përdorimin e këtyre komenteve, as për pasojat që mund të lindin. Nuk jepet asnjë siguri ose garanci për saktësinë ose plotësinë e këtyre të dhënave. Rrjedhimisht, çdo person që vepron sipas tyre, vepron tërësisht në rrezik të vetë. Informacionet në këtë faqe nuk janë të destinuara për banorët e Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk kanë për qëllim të shpërndahen ose të përdoren nga cilido person, në cilindo shtet ose juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjet dhe rregullat lokale.
Aftësia për të gjeneruar fitime gjatë kryerjes së transaksioneve në tregun OTC FOREX gjithashtu nënkupton mundësinë e humbjes. Transaksioni mund të rezultojë në humbjen e disa ose të të gjitha parave të investuara. Para se të filloni tregtimin, sigurohuni që të kuptoni rreziqet e përfshira dhe zotëroni aftësitë e nevojshme për të investuar. Informacionet në këtë faqe nuk janë të destinuara për banorët e Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk kanë për qëllim të shpërndahen ose të përdoren nga cilido person, në cilindo shtet ose juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjet dhe rregullat lokale.
CFD-të dhe marzhi FX janë produkte të sistemit të levave që mbartin një nivel të lartë rreziku për kapitalin tuaj. Ju duhet të bëni tregëti vetëm me paratë që mund të përballoni për të humbur. Jini të vetëdijshëm: Ju mund të humbni të gjitha, por jo më shumë se bilancin e llogarisë suaj tregtare. Ju nuk zotëroni, ose të keni ndonjë të drejtë për pasuritë themelore. Performanca e kaluar nuk është garanci për performancën e ardhshme. Ky informacion ka për qëllim të jetë i përgjithshëm në natyrë dhe nuk është këshillë financiare e produktit. Çdo këshillë që gjendet në këtë faqe interneti ose që ju është dhënë nga Fort Securities Australia Pty Ltd është këshillë e përgjithshme dhe është përgatitur pa marrë parasysh objektivat, situatën financiare apo nevojat tuaja. Para se të veproni në lidhje me ndonjë informacion, duhet të konsideroni përshtatshmërinë e informacionit të dhënë dhe natyrën e produktit financiar përkatës duke pasur parasysh objektivat, situatën financiare dhe nevojat tuaja. Ne ju inkurajojmë që të merrni këshilla financiare të pavarura dhe të konsideroni Shërbimet tona Financiare Udhëzoni (FSG) dhe Deklaratën e shpalosjes së produktit (PDS) përpara se të vendosni të hyni ose të merrni ndonjë produkt financiar të lëshuar prej nesh. Informacioni në këtë faqe nuk u drejtohet banorëve të Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk është menduar për tu shpërndarë ose për ta përdorur nga cilido person në ndonjë vend apo juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjin ose rregulloren vendore.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja. Bëni kujdes: Ju mund të humbni të gjithë kapitaljin por jo më tepër se sa balanca juaj në Llogarinë Tregtare. 80% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë konsumatorët dhe për këtë arsye ju duhet të jeni i sigurt se i keni kuptuar rreziqet, por referoheni dhe këshilloheni në formë të pavarur. Po të vazhdoni më tej me investimin në CFD-të me valuta virtuale, ju lutem vini re se vlerat janë shumë të lëkundshme dhe mund të çojnë në humbje të konsiderueshme për një periudhë të shkurtër kohore. Ky material nuk përbën ofertë, kërkim ose transaksion në lidhje me ndonjë instrument financiar. Fortrade nuk pranon asnjë përgjegjësi për përdorimin e këtyre komenteve, as për pasojat që mund të lindin. Nuk jepet asnjë siguri ose garanci për saktësinë ose plotësinë e këtyre të dhënave. Rrjedhimisht, çdo person që vepron sipas tyre, vepron tërësisht në rrezik të vetë. Informacionet në këtë faqe nuk janë të destinuara për banorët e Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk kanë për qëllim të shpërndahen ose të përdoren nga cilido person, në cilindo shtet ose juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjet dhe rregullat lokale.