CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 76% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 18/09/2023 - 22/09/2023

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 27/09/2023

27 Shtator, 2023
Analiza javore 27/09/2023 Kalendari Ekonomik

EURUSD vazhdoi të bjerë në nivelin më të ulët në gjashtë muaj pasi të dhënat e inflacionit të CPI-së të eurozonës ishin më të ulëta se sa pritej. Fed mbajti normat e interesit në 5.5% dhe komentet e ashprta nga kryetari i Fed-it Powell shaktuan rritje të dollarit kundrejt valutave të tjera.

GBPUSD vazhdoi të bjerë pasi banka e Anglisë ngriu papritur normat e interesit në 5.25%.

USD/JPY u rrit përsëri pasi Banka e Japonisë vendosi të rrisë normat e interesit në -0.10%. Banka foli për "pasiguri jashtëzakonisht të larta" dhe tha se i qëndron politikës së saj aktuale të durueshme ultra të lehtë.

Çmimi i arit ishte përgjithësisht i pandryshuar pasi investitorëve nuk iu dha asnjë ndihmë nga Fed. Tregtarët janë të shqetësuar se normat e interesit do të qëndrojnë më të larta për më gjatë dhe një dollar në rritje po e bën metalin e çmuar më të shtrenjtë për tregtarët, që tregtojnë me të në valutat e tjera.

Aksionet amerikane lëvizin në nivelet më të ulëta pasi negativiteti dominoi tregtimin e aksioneve. Megjithatë, radhët u formuan në shumë qytete anembanë botës pas fillimit të shitjes së iPhone 15. Porositë në internet u raportuan të jenë të larta dhe telefoni më i fundit i Apple vlerësohet të jetë më i shitur se iPhone 14 i vitit të kaluar me 10%.

Çmimi i naftës u rrit në nivelin më të lartë në njëmbëdhjetë muaj, por u lëvizi në nivele pak më të ulëta gjatë javës. Deklaratat e Fed-it shkaktuan shqetësime mbi kërkesën e naftës në SHBA. Lajmet nga fundi i javës së kaluar se Rusia do të ndalojë eksportet e gazit dhe dizelit e mbështetën çmimin.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani