CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 76% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 19/02/2024 - 23/02/2024

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 28/02/2024

28 Shkurt, 2024
Analiza javore 28/02/2024 Kalendari Ekonomik

EUR/USD u rrit për shkak të të dhënave më të mira se sa pritej për ekonominë evopiane, duke sugjeruar një përmirësim të perspektivës ekonomike.

Paundi britanik u rrit kundrejt dollarit pasi publikimi i procesverbalit të FED-it bëri pak për të ndikuar në rënien e dollarit kundrejt shumicës së valutave të tjera.

USD/JPY vazhdoi të rritet javën e kaluar pasi guvernatori i Bankës së Japonisë deklaroi se inflacioni po rritet. Kjo po krijon shpresa se Banka e Japonisë ka të ngjarë të përfundojë me normat negative të interesit në mars.

Çmimi i arit u rrit pas një përpjekjeje tjetër të dështuar për një armëpushim midis Izraelit dhe Hamasit. Izraeli deklaroi se nëse Hamasi nuk i liron pengjet, Izraeli do të nisë një pushtim tokësor në Rafa, gjë që mund të shkaktojë që mjera të palestinezëve të largohen për në Egjipt.

Aksionet u rritën përsëri ndërsa indekset arritën një tjetër nivel më të lartë të të gjitha kohërave, të udhëhequr nga NVIDIA, e cila publikoi fitime rekord. Aksionet e teknologjisë në veçanti vazhduan të rriten, dhe tashmë vlerësohet se vlera e Microsoft-it është 3 trilion dollarë.

Çmimi i naftës ra për shkak të shqetësimeve të vazhdueshme se ekonomia kineze nuk po performon mirë. Në Lindjen e Mesme, pavarësisht dështimeve të mëparshme në negociata, bisedimet midis Izraelit dhe Hamasit po vazhdojnë dhe SHBA mbetet optimiste se një armpushim është i arritshëm.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani