CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

American Airlines (#AMERICAN_A) - 20/05/2020

Mikro analiza

20 maj, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI: RRITJA

Ngjashmëri me krizën ekonomike botërore e 2008

  • Kriza financiare 2007 - 2009: Gjatë krizës botërore ekonomike të vitit 2008, çmimi i aksioneve të American Airlines kanë rënë me 93%. Pasi çmimi ka arritur nivelin më e lartë 57$ në fund të vitit 2006, ra në 2$ për aksion në vitin 2008.
  • Kriza e koronavirusit 2020: Tani kemi një situatë të ngjashme. Çmimi i aksionit ka arritur nivelin 54$ në fund të vitit 2018. Pas kësaj, çmimi i aksionit filloi të bjerë. Por kur koronavirusi filloi të përhapet anembanë botës në shkurt 2020, çmimi i aksionit ra poshtë 10$, duke arritur nivelin më të ulët në shumë vite prej 8,19$ në maj i vitit 2020.
  • Qeveria amerikane do të vazhdojë të mbështesë linjat kryesore ajrore në SHBA. Qeveria amerikane po konsideron një ndihmë financiare shtesë me vlerë 25 miliardë dollarë për industrinë ajrore në SHBA. Pritet që American Airlines të marrë 4-6 miliardë dollarë përveç 5,8 milionë dollarë që mori në prill.
  • Lajmet e tregut: kompanitë ajrore amerikane fillojnë të përjetojnë rritje e kërkesës sepse afrohet sezoni i pushimeve verore. Disa kompanitë ajrore në SHBA tani kanë më shumë rezervimet se sa anullimet.
  • Lajmet e tregut: American Airlines tha se avionët fluturojnë me 35% të kapacitetit, në krahasim me 15% në prill. Kompania tha se qëllimi është të rrisë numrin e fluturimeve dhe të ul humbjen ditore e parave nga 70 milionë dollarë drejt 50 milionë dollarë gjatë verës.

Reagimi i Rezervës federale ndaj këtyre dy krizave

Kriza financiare e 2007-2009

Kriza financiare e koronavirusit e 2020

Rënia e veprimtarisë ekonomike në SHBA

Norma e papunësisë në SHBA u rrit në 10,0%

Pritet që veprimtaria ekonomike në SHBA të bjerë

Norma e papunësisë në SHBA rritet

Përgjigja e Rezervës Federale e SHBA-së

Përgjigja e Rezervës Federale e SHBA-së

Rezerva Federale e SHBA-së e uli normën e interesit në 0,25%

Rezerva Federale e SHBA-së nisi një program të kufizuar të lehtësimit sasior (QE1, QE2 dhe QE3)

Rezerva Federale e ul normën e interesit në 0,00-0,25%

Rezerva federale nisi një program të lehtësimit sasior të pakufizuar

Përgjigja e Kongresit të SHBA-së

Përgjigja e Kongresit të SHBA-së

Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme dhe stimuli me vlerë pak poshtë 1 trilion dollarë

Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme dhe stimuli me vlerë me e madhe se 2 triliona dollarë

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit të American Airlines

  • Që nga shkurti i vitit 2020, paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit u rrit ndjeshëm.
  • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit u rrit nga 2,86% në më shumë se 8.17% në ditë në vitin 2020.
  • Që nga fundi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 10,51%.
  • Kjo paqëndrueshmëri e lartë ditore mund të krijojë një mundësi për përfitim afatshkurtër, nëse vendoset në drejtim të duhur të çmimit.

  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

Përmbledhja teknike:


Grafiku: (American Airlines, ditor)

Çmimi i referencës: 9.00

American Airlines

Javore

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

27.00

Rezistencë 2

21.00

Rezistencë 1

16.00

Mbështetje 1

4.00

Mbështetje 2

2.00

Mbështetje 3

1.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

American Airlines

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

18,000.00

12,000.00

7,000.00

-5,000.00

-7,000.00

-8,000.00

Fitimi apo humbja në €**

16,453.38

10,968.92

6,398.54

-4,570.38

-6,398.54

-7,312.61

Fitimi apo humbja në £**

13,450.22

9,809.69

5,722.32

-4,087.37

-5,722.32

-6,539.79

Fitimi apo humbja në C$**

25,079.40

16,719.60

9,753.10

-6,966.50

-9,753.10

-11,146.40

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:42 GMT+1 dhe 20 05 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani