CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Argjend - 24/09/2020

Mikro analiza

24 shtator, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI: RRITJA

Përmbledhja themelore:

  • Argjendi ra të enjten në 22$, nivelin më e ulët në më shumë se dy muaj, i dëmtuar nga dollari i fortë dhe për shkak të rritjes së pasigurive lidhur me masa të mëtejshme të stimulit, që dohet ta mbështesin rimëkëmbjen ekonomike në SHBA.
  • Bordi i Fed-it premtoi javën e kaluar në takimin e zakonshëm, duke thënë që normat e interesit do të mbeten rreth nivelit zero, ndërsa ekonomia nuk e arrin punësimin e plotë, inflacioni u rrit në 2% dhe ndoshta do ta tejkalojë pak.
  • Rritja e pasigurive tregtare mbi rimëkëmbjen ekonomike botërore e shkaktuar nga koronavirusi në fillim të këtij viti, do t'i detyrojë investitorët t'u kushtojnë vëmendje aseteve të strehës së sigurtë, siç janë ari dhe argjendi. Rritja e kërkesës për asete të strehës së sigurtë do të ndikojë pozitivisht në çmimin e argjendit.
  • Masat e reja stimuluese në SHBA, që mund të prezantohen para zgjedhjeve presidenciale në SHBA, do të shkaktojnë rënie të dollarit dhe mund ta mbështesin çmimin e argjendit.

Përmbledhja teknike

  • Argjendi humbi më shumë se 25% nga fillimi i gushtit, por pavarësisht nga kjo rënie, është ende mbi linjën pozitive të trendit, duke sugjeruar se çmimi ka gjetur mbështetje rreth nivelit 22.
  • RSI ditor është në 25, shumë poshtë 30, dhe nga pikëpamja teknike, mund të konsiderojmë se çmimi aktual është në zonë të shitjes së tepruar. Vlera e RSI-së është poshtë 30 është shumë rralle për argjend, duke sugjeruar se ekziston një mundësi e madhe që çmimi i argjendit të largohet nga nivelet e tanishme.
  • Nëse çmimi arrin të mbetet mbi linjën pozitive e trendit (mbi 21,50) në periudhën e ardhshme, çmimi mund të shkojë drejtë Rezistencës 1, 24,35.


Grafiku: (Argjendi, ditor)

Çmimi aktual: 22.00

ARGJENDI

Javore

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

29.05

Rezistencë 2

26.70

Rezistencë 1

24.35

Mbështetje 1

19.65

Mbështetje 2

17.30

Mbështetje 3

14.95

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

ARGJENDI

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

70,500.00

47,000.00

23,500.00

-23,500.00

-47,000.00

-70,500.00

Fitimi apo humbja në €**

60,416.49

40,277.66

20,138.83

-20,138.83

-40,277.66

-60,416.49

Fitimi apo humbja në £**

55,389.69

36,926.46

18,463.23

-18,463.23

-36,926.46

-55,389.69

Fitimi apo humbja në C$**

94,448.85

62,965.90

31,482.95

-31,482.95

-62,965.90

-94,448.85

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:35 GMT+1 dhe 24 09 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARGJENDI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani