CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Argjend - 12/08/2020

Mikro analiza

12 gusht, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

  • Argjendi: Përmbledhje

Argjendi ka humbur më shumë se 15% të vlerës në dy sesion dhe ra poshtë nivelit 24 më 12 gusht, pasi pjesëmarrësit e tregut janë përpjekur të marrin profit pasi argjendi tejkaloi nivelin 30,0.

Ndërkohë pritet që dollari amerikan të bjerë, sepse politikanët amerikanë përgatiten paketë të re të stimulit për ekonominë amerikane, që mund të jetë më e madhe se 1 trilion dollarë të propozuar fillimisht. Ministri i financave Steven Mnuchin tha se Shtëpia e Bardhe është e gatshme të vazhdojë bisedime me Demokratët dhe të shtoi më shumë para për të arritur një kompromis. Ai nuk përmendi asnjë afat kohor për vazhdim të bisedimeve, por tha se shpreson që marrëveshja mund të jetë e arritur këtë javë, nëse Demokratët propozojnë një ofertë të ndershme. Rritja e parave në tregun e shkaktuar nga Kongresi i SHBA-së dhe Rezervës federale të SHBA mund të vazhdojë të zhvleftësojë dollarin, që do ta mbështesë arin, aset të strehës së sigurt të emetuar në dollarin.

Ekonomia amerikane mbetet nën presion si edhe tregu i punësimit i SHBA-së, që ka humbur më shumë se 20 milionë punëtorë gjatë krizës, dhe arriti të kthejë pothuajse 9 milionë në periudhë mes majit dhe korrikut. Ekspertët besojnë se gjatë tremujoreve të tretë e të katërtë do të shikojmë më shumë largime nga puna, dhe kjo do të kërkojë më shumë stimul.

Mund të presim që argjendi të rimëkëmbet pasi kërkesa për asete të strehës së sigurtë vazhdoi të rritet e mbështetur nga rritja e pasigurive në tregun financiar, e shkaktuar nga rritja e numrit të rasteve të koronavirusit anembanë botës. Shumë pjesëmarrës të tregut frikësohen nga zbatimi i mundshëm të masave të pjesshme kundër përhapjes së koronavirusit në shumë vende, që mund të pengojë rimëkëmbje globale ekonomike. Për këtë arsye mund të presim që investitorët të fokusohen në asete të strehës së sigurtë siç janë ari dhe argjendi, që mund të shkaktojë rritje të çmimt të argjendit.

  • Parashikim afatmesëm teknik

Nga pikëpamja teknike, mund të presim që argjendi të rimëkëmbet pasi arriti të mbetet mbi linjën e trendit në rritje dhe mbi H4 mesatares eksponenciale lëvizëse 200-ditore (linja e gjelbër). Përveç kësaj, H4 RSI kohët e fundit ra në prag të shitjes së tepruar 30, duke sugjeruar një mundësi të rimëkëmbjes së çmimit të argjendit.

Në shkak të rritjes, mund të presim argjendi të rritet drejt Rezistencës 1, 27,800 dhe Rezistencës 2, 30,00.

Por, nëse argjendi nuk arrin të mbetet mbi linjën të trendit në rritje dhe mesataren eksponenciale lëvizëse 200-ditore, argjendi mund të shkojë drejt Mbështetjes 1, 22,00.


Grafiku: (Argjendi, H4)

Çmimi aktual: 24.900

ARGJENDI

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

32.000

Rezistencë 2

30.000

Rezistencë 1

27.800

Mbështetje 1

22.000

Mbështetje 2

20.000

Mbështetje 3

18.500

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARGJENDI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

71,000.00

51,000.00

29,000.00

-29,000.00

-49,000.00

-64,000.00

Fitimi apo humbja në €**

60,540.43

43,486.79

24,727.78

-24,727.78

-41,781.42

-54,571.66

Fitimi apo humbja në £**

54,452.03

39,113.43

22,240.97

-22,240.97

-37,579.57

-49,083.52

Fitimi apo humbja në C$**

94,581.94

67,939.14

38,632.06

-38,632.06

-65,274.86

-85,256.96

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 08:24 GMT+1 dhe 12 08 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARGJENDI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani