CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Ari - 09/08/2021

Mikro analiza

09 Gusht, 2021

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI JAVOR: RRITJA

Përmbledhja themelore:

 • NGJARJE (11 GUSHT, E MËRKURË NË ORËN 13:30 GMT+1) INFLACION (CPI) PËR KORRIK (PRITET: 5,3%): SIPAS TË DHËNAVE PËR QERSHOR, INFLACIONI ISHTE 5,4%, NDËRISA 4,9% ISHTE PRITUR (NIVELI MË I LARTË QË NGA VITI I 2008). Inflacioni vazhdoi të rritet për shkak të paketës stimuluese të ofruar nga Rezerva federale dhe Kongresi i SHBA-së. Rritja e inflacionit zakonisht shkakton rritje të kërkesës për ar, një aset tradicionalisht i konsideruar si një mbrojtes vlere, i cili synon të mbrojë fuqinë e blerjes së pasurive të njerëzve gjatë inflacionit.
 • NGJARJE: SIMPOZIUMI I JACKSON HOLE-S (26 - 28 GUSHT): Banka e Rezervës Federale të Kansas City-t pret dhjetëra bankierë, politikanë, akademikë dhe ekonomistë nga e gjithë bota në simpoziumin vjetor të politikës ekonomike në Jackson Hole, Uajoming. Pjesëmarrësit e simpoziumit janë bankierët e shquar, ministrat e financave, akademikët dhe pjesëmarrësit e tregut të financave nga e gjithë bota. Pjesëmarrësit mblidhen për të diskutuar çështjet ekonomike, implikimet dhe opsionet e politikës që janë temat e simpoziumit. Punimet e simpoziumit përfshijnë dokumente, komente dhe diskutime. Pritet që kryetari i Fed-it, Jerome Powell, të flasë për politikën e Fed-it (dhe për kufizim të ardhshëm të blerjes së bonove).

Përmbledhja teknike:

 • TRENDI AFATGJATË NË RRITJE: Pavarësisht nga shitja e fundit, ari arriti të mbetet mbi linjën të trendit afatgjatë në rritje. Kjo mund të sugjerojë një rimëkëmbje për aq kohë sa çmimi mbetet mbi linjën (e zezë) të trendit në rritje.
 • RSI 14-ditor: RSI 14-javor ra nën pragun e shitjes së tepruar 30. Kjo tregon se korrigjimi potencial është i pashmangshëm.
 • NIVELET E REZISTENCËS DHE E MBËSHTETJES: Nëse ari arrin të mbetet mbi linjën e trendit në rritje dhe nëse spekulatorët fillojnë të tregojnë në sinjalin e shitjes së tepruar të RSI-së 14-ditore, pastaj mund të presim që çmimi të fillojë të rimëkëmbet, duke shkuar drejt Rezistencës 1, 1800. Por, nëse çmimi bie poshtë linjës së trendit në rritje, mund të pritet që ari të vazhdojë të bjerë drejt Mbështetjes 1, 1665.


Grafiku: ARI, ditor

Çmimi aktual: 1730

ARI

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1870

Rezistencë 2

1830

Rezistencë 1

1800

Mbështetje 1

1665

Mbështetje 2

1635

Mbështetje 3

1600

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

ARI

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $**

14,000.00

10,000.00

7,000.00

-6,500.00

-9,500.00

-13,000.00

Fitimi apo humbja në €

11,908.10

8,505.79

5,954.05

-5,528.76

-8,080.50

-11,057.52

Fitimi apo humbja në £**

10,105.09

7,217.92

5,052.55

-4,691.65

-6,857.03

-9,383.30

Fitimi apo humbja në C$**

17,576.44

12,554.60

8,788.22

-8,160.49

-11,926.87

-16,320.98

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:30 GMT+1 dhe 9 8 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani
Afër

Jini të vetëdijshëm për orët e tregtimit të pushimeve për:

 • E hënë, 11 tetor 2021 për Festën e Falenderimeve në Kanada.
 • E enjte, 14 tetor 2021 për festën e Ditës Chung Yeung në Hong Kong.
Instrumenti 11.10.2021 14.10.2021 15.10.2021
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt I rregullt
Indekset
Hong Kong 50 I rregullt Mbyllur I rregullt
CAD 60 Mbyllur I rregullt I rregullt
Equity
Canadian stock Mbyllur I rregullt I rregullt
 • Kohët e mësipërme mund të ndryshojnë
 • Ju lutemi vini re: Në rast të likuiditetit të ulët në një instrument specifik, Fortrade mund të zgjerojë diferencat ose madje të mbyllë instrumentin për tregtim. Njoftimet do të lëshohen në lidhje me çdo ndryshim të tillë në orarin e tregtimit.
 • Datat para dhe pas kësaj feste kanë orarin e rregullt të tregtimit.
 • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
 • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 80% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë kontratat e përdorura me leva dhe nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.