CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 83% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Ari - 01/12/2021

Mikro analiza

01 Dhjetor, 2021

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

NDRYSHIME HISTORIKE TË ÇMIMIT TË ARIT

Viti

15 dhjetor

31 janar

Ndryshimi në përqindje

2014-2015

$1,221.72

$1,283.21

5.03%

2015-2016

$1,060.91

$1,116.65

5.25%

2016-2017

$1,127.07

$1,210.97

7.44%

2017-2018

$1,253.99

$1,345.09

7.26%

2018-2019

$1,242.04

$1,318.84

6.18%

2019-2020

$1,475.00

$1,589.00

7.73%

2020-2021

$1,827.02

$1,855.52

1.56%

Rritja mesatare të çmimit

5.78%

Tabela e mësipërme na thotë se çmimi i arit në të kaluarën u rrit në periudhë mes 15 dhjetorit dhe 31 janarit. Ndryshimi mesatar i çmimit gjatë periudhës së njëjtë duke filluar me 2014-2015 tregon se rritja mesatare ishte 5,78%.

Megjithatë, ju lutemi, vini re se rezultate të kaluara nuk garantojnë rezultate të ardhshme.

  • Pritet të rritet kërkesa për strehë të sigurtë për shkak të shqetësimeve për COVID-19: U shfaq varianti OMIKRON i koronavirusit.

Numri i infeksioneve me koronavirusi rritet në Evropë dhe SHBA, ndërisa zyrtarët e MB-së do të ndalojnë përkohësisht fluturimet nga disa vende të afrikës jugore dhe do të vërë në karantinë udhëheqës për shkak të shqetësimeve për variantin e ri. Shkencëtarët thonë se OMIKRONI mban një numër të madh mutacionesh në proteinën spike, e cila luan rolë kyç në hyrjen e virusit në qelizat e trupit. Sipas zyrtarët e MB-së, mutacionet mund të shmangin përgjigjen imune, e krijuar nga vaksinat apo infeksionet.

  • Inflacioni në SHBA është në nivelin më të lartë që nga viti 1990: 6,2%.

Inflacioni në SHBA u rrit në nivel më të lartë që nga viti 1990. Të dhënat për dhjetor treguan inflacion prej 6,2%, që është niveli më i lartë në krahasim me nivelin e synuar nga FED-i prej 2,00%. Ka të ngjarë se kërkesa për arin do të rritet, sepse ky metali i çmuar është përdorur tradicionalisht si mjeti i mbrojtjes së investitorëve kundër inflacionit të lartë.

  • Takimi i Rezervës Federale të SHBA-së (15 dhjetor)

Rezerva federale tashmë ka filluar të kufizojë programin e madh të stimulit me vlerë prej 120 miliardë dollarësh. Pritet që banka të jetë e shqetësuar në takimin për shkak të omicronit, variantit të ri të koronavirusit, i cili mund të shmangë vaksinat aktuale. Për këtë arsye mund të presim që banka të jetë e butë dhe të tërheqë kufizimin e shpejtë të programit të stimulit apo rritjen e normave të interesit vitin e ardhshëm.


Grafiku: (Ari, ditor)

Çmimi aktual: 1769

ARI

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1910

Rezistencë 2

1870

Rezistencë 1

1830

Mbështetje 1

1710

Mbështetje 2

1680

Mbështetje 3

1650

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

14,100.00

10,100.00

6,100.00

-5,900.00

-8,900.00

-11,900.00

Fitimi apo humbja në €**

12,469.82

8,932.28

5,394.74

-5,217.87

-7,871.02

-10,524.17

Fitimi apo humbja në £**

10,604.69

7,596.27

4,587.85

-4,437.42

-6,693.74

-8,950.06

Fitimi apo humbja në C$**

17,994.98

12,890.02

7,785.06

-7,529.82

-11,358.54

-15,187.26

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 9:40 GMT dhe 01.12.2021.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani