CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Ari - 04/01/2022

Mikro analiza

04 Janar, 2022

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

NDRYSHIME HISTORIKE TË ÇMIMIT TË ARIT

Viti

31 dhjetor

31 janar

Ndryshimi në përqindje

2015

$1,184.04

$1,283.21

8.37%

2016

$1,060.93

$1,116.65

5.25%

2017

$1,152.01

$1,210.97

5.12%

2018

$1,302.57

$1,345.09

3.26%

2019

$1,281.89

$1,318.84

2.88%

2020

$1,517.38

$1,589.00

4.72%

2021

$1,900.33

$1,855.52

-2.36%

Rritja mesatare të çmimit

3.89%

Tabela e mësipërme na thotë se çmimi i arit në të kaluarën u rrit në periudhë mes 15 dhjetorit dhe 31 janarit. Ndryshimi mesatar i çmimit gjatë periudhës së njëjtë duke filluar me 2015 tregon se rritja mesatare ishte 3,89%.

Megjithatë, ju lutemi, vini re se rezultate të kaluara nuk garantojnë rezultate të ardhshme.

  • Pritet të rritet kërkesa për strehë të sigurtë për shkak të shqetësimeve për COVID-19: U shfaq varianti OMIKRON i koronavirusit.

Numri i infeksioneve në Evropë dhe SHBA rritet, ndërisa në MB arriti nivele të larta të papara të infeksioneve ditore. Shkencëtarët thonë se OMIKRONI mban një numër të madh mutacionesh në proteinën spike, e cila luan rolë kyç në hyrjen e virusit në qelizat e trupit. Sipas zyrtarët e MB-së, mutacionet mund të shmangin përgjigjen imune, e krijuar nga vaksinat apo infeksionet. Kjo mund të shkaktojë më shumë kufizime, dhe prandaj mund të ngadalësojë veprimtarinë ekonomike globale. Më këtë në mendje, kërkesa për arin, aseti i strehës së sigurtë, mund të rritet.

  • Inflacioni në SHBA është në një nivel më të lartë që nga viti 1982: 6,8%.

Inflacioni në SHBA u rrit në nivel më të lartë që nga viti 1982. Të dhënat për nëntor treguan inflacion prej 6,8%, që është niveli më i lartë në krahasim me nivelin e synuar nga FED-i prej 2,00%. Ka të ngjarë se kërkesa për arin do të rritet, sepse ky metali i çmuar është përdorur tradicionalisht si mjeti i mbrojtjes së investitorëve kundër inflacionit të lartë.

  • Kërkesa fizike për ar mund të rritet në Indi dhe Kinë.

Kërkesa fizike për ar në Kinë dhe Indi rritet në këtë periudhe viti (dhjetor, janar, shkurt) për shkak të dasmave në Indi dhe Vitit të Ri Hënor në Kinë.


Grafiku: (Ari, ditor)

Çmimi aktual: 1798

ARI

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1910

Rezistencë 2

1870

Rezistencë 1

1832

Mbështetje 1

1765

Mbështetje 2

1740

Mbështetje 3

1720

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

11,200.00

7,200.00

3,400.00

-3,300.00

-5,800.00

-7,800.00

Fitimi apo humbja në €**

9,897.75

6,362.84

3,004.67

-2,916.30

-5,125.62

-6,893.08

Fitimi apo humbja në £**

8,326.15

5,352.52

2,527.58

-2,453.24

-4,311.75

-5,798.57

Fitimi apo humbja në C$**

14,342.94

9,220.46

4,354.11

-4,226.05

-7,427.60

-9,988.84

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 9:15 GMT dhe 4.1.2022.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani