CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Boeing (#BOEING) - 02/06/2020

Mikro analiza

02 qershor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI: RRITJA

Ngjashmëri me krizën ekonomike botërore e 2008

  • Gjatë krizës ekonomike botërore më 2008, çmimi i aksionit të Boeingut ra me 80%. Pasi çmimi ka arritur nivelin historikisht të lartë prej 131$ në fund të 2007, ra në 28$ për aksion vetëm një vit më pas, në dhjetor 2008. Që nga fundi i vitit 2008, aksioni filloi të rritet dhe arriti të rimëkëmbet plotësisht deri në dhjetor të vitit 2009.
  • Çmimi i aksionit ka arritur nivel prej 446$ në mars 2019 pak përpara se dy aeroplanë pasagjerësh të pësonin përplasje fatale. Pas kësaj, çmimi i aksionit ra rreth 25%, dhe gjatë vitit 2019 çmimi arriti të mbetet në zonë 320-360$. Por kur koronavirusi filloi të përhapet anembanë botës në shkurt 2020, çmimi i aksionit ra poshtë 100$, duke arritur nivelin më të ulët në shumë vite prej 89,07$ më 18 mars. Pas kësaj dite, çmimi ktheu disa humbje por ende është posthë nivelit para krizës së koronavirusit.

Reagimi i Rezervës federale ndaj këtyre dy krizave

Kriza financiare e 2007-2009

Kriza financiare e koronavirusit e 2020

Rënia e veprimtarisë ekonomike në SHBA

Norma e papunësisë në SHBA u rrit në 10,0%

Pritet që veprimtaria ekonomike në SHBA të bjerë

Norma e papunësisë në SHBA rritet

Përgjigja e Rezervës Federale e SHBA-së

Përgjigja e Rezervës Federale e SHBA-së

Rezerva Federale e SHBA-së e uli normën e interesit në 0,25%

Rezerva Federale e SHBA-së nisi një program të kufizuar të lehtësimit sasior (QE1, QE2 dhe QE3)

Rezerva Federale e ul normën e interesit në 0,00-0,25%

Rezerva federale nisi një program të lehtësimit sasior të pakufizuar

Përgjigja e Kongresit të SHBA-së

Përgjigja e Kongresit të SHBA-së

Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme dhe stimuli me vlerë pak poshtë 1 trilion dollarë

Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme dhe stimuli me vlerë 5 triliona dollarë

Çfarë ndodhi me paqëndrueshmërinë e çmimit të Boeingut?

  • Që nga fillimi i marsit të vitit 2020, paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit u rrit dramatikisht.
  • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit ra në 6,16% në maj, pasi arriti 12% në mars. Paqëndrueshmëria e zakonshme ditore para krizës së koronavirusit ishte rreth 3% në ditë, por gjatë pesë ditësh të fundit, paqëndrueshmëria ditore u rrit në 7,44%.
  • Paqëndrueshmëria dotre mund të krijojë mundësi tregtare.
  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

Gjëra që mund të kanë një ndikim pozitiv në çmimin e aksionit:

  • Më 25 prill, Boeingu i dha fund marrëveshjes me sipërmarrje braziliane që prodhon aeroplanë, Embraer, me vlerë 4,2 miliardë dhe qëllimi kryesor ishte se vlera tregtare e Embraerit ra në më pak se 1,1 miliardë dollarë, apo rreth 25% të vlerës, që Boeingu deshi të paguajë.
  • Boeingu Co ka rritur 25$ miliardë të bonove më 30 prill,që do t'i ndihmojë kompanisë të shmangë marrjen e ndihmës qeveritare gjatë rënies së udhëtimit së shkaktuar nga koronavirusi. Bueoingu shpresonte të rrisë mes 10 dhe 15 miliardë dollarë të bonove por ka rritur madhësinë e marrëveshjes në 25 miliardë, për shkak të kërkesës së fortë të investitorëve, e cila është rreth 75$ miliardë për bonot e reja. Boeingu e Çikagos ka shitur shtatë bono të reja me maturimin nga 2023 deri në 2026.
  • Gjatë prillit dhe majit, fondi i investimeve publike të Arabisë Sauditë investoi 713 milionë dollarë në aksionet e Boeingut, çmimi mesatar prej 149,14 dollarë për aksion.
  • Më 27 maj, Boeingu njoftoi se rinisi prodhimin e avionit 737 MAX në Renton, fabrikë në Uashington.

Përmbledhja teknike:


Grafiku: (Boeing, mujor)

Çmimi i referencës: 149.00

Boeing

Javore

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

245.00

Rezistencë 2

213.00

Rezistencë 1

181.00

Mbështetje 1

117.00

Mbështetje 2

85.00

Mbështetje 3

53.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

Boeing

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

96,000.00

64,000.00

32,000.00

-32,000.00

-64,000.00

-96,000.00

Fitimi apo humbja në €**

85,668.39

57,112.26

28,556.13

-28,556.13

-57,112.26

-85,668.39

Fitimi apo humbja në £**

76,287.35

50,858.23

25,429.12

-25,429.12

-50,858.23

-76,287.35

Fitimi apo humbja në C$**

129,859.20

86,572.80

43,286.40

-43,286.40

-86,572.80

-129,859.20

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
* Kapitali i duhur për tregtim me 1.00 lot apo 1000 aksione është 25,000$ (niveli i margjinës mbi 200%)
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:30 GMT+1 dhe 03 06 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
BOEING Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani