CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

GER30 - 18/05/2020

Mikro analiza

18 maj, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI: RRITJA

  • Aksionet gjermane u rritën ndjeshëm në fillim të kësaj jave për shkak të lajmeve pozitive nga SHBA-ja, të djelën, 17 maj, pasi guvernatori i Fedit, Jerome Powell, tha se ekonomia amerikane do të rimëkëmbet dhe askush nuk duhet të vërë baste kundër ekonomisë amerikane.
  • Ekonomitë anembanë kontinetit vazhduan të lehtësojnë kufizime, duke u lejuar bizneseve të rihapen me kujdes. Në Gjermani, disa shitës filluan të rihapen të hënën, 18 maj, së bashku me shitës të automjeteve dhe biçikletave dhe librari. Rihapja e dyqaneve është një lajm i mirëpritur për shitës në ekonominë më e madhe evropiane, e cila vitet e fundit varet gjithnjë e më shumë nga kërkesa vendase, sepse forca e eksporteve ra.
  • Kufijtë mes Austrisë, Gjermanisë dhe Zvicrës u hapën të shtunën për shtetasit të tre vendeve që duan të vizitojnë partnerë, të afërmit, apo të marrin pjesë në takime të rëndësishme familjare, si edhe për pronarë të zonave bujqesore, të gjuetisë apo të pyjeve. Gjermani rihapet kufirin me Luksemburgun.

Reagimi i Rezervës federale dhe BQE-së ndaj këtyre dy krizave

Çfarë ndodhi me paqëndrueshmërinë e çmimit të GER30?

  • Që nga fillimi i krizës në Zonës Euro (17 2 2020), paqëndrueshmëria e çmimit të GER30 u rrit dramatikisht në krahasim me paqëndrueshmërinë mesatare e vitit të kaluar.
  • Paqëndrueshmëria u rrit nga 1,51% në nivelin vjetor në 3,13% gjatë tre muajve të kaluar, por ra ngadalë në 2,09% gjatë 30 ditëve të fundit, pasi tregu gjerman i aksioneve filloi të rimëkëmbet dhe të stabilizohet.

  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 10 aksione)

Përmbledhja teknike:

Sipas analizës teknike, GER30 është në trend të fortë të rritjes, pasi në mas ra në nivel më të ulët në shumë vite. Sipas grafikut ditor, çmimi në këtë moment është në rritje, duke lëvizur më tej pasi u largua nga kufiri i poshtëm të kanalit. Të gjithë tregues kryesorë teknikë e mbështesin rritje të mëtejshme të çmimit. RSI ditor e tejkaloi nivelin 50, vlerën e cila ndan trendin në rritje nga trendi në rënie, duke konfirmuar se mund të presim lëvizje pozitive të çmimit në periudhën që vjen. Sipas mesatares lëvizëse ditore, çmimi është mbi mesataret lëvizëse 20-ditore dhe 50-ditore, që është një sinjal i fortë që çmimi mund të rritet duke u afruar mesatares lëvizëse 100-ditore.


Grafiku: (GER30, ditor)

Çmimi i referencës: 10,700.0

GER30

Javore

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

13,199.0

Rezistencë 2

12,366.0

Rezistencë 1

11,533.0

Mbështetje 1

9,867.0

Mbështetje 2

9,034.0

Mbështetje 3

8,201.0

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

GER30

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

27,024.19

18,016.12

9,008.06

-9,008.06

-18,016.12

-27,024.19

Fitimi apo humbja në €**

24,990.00

16,660.00

8,330.00

-8,330.00

-16,660.00

-24,990.00

Fitimi apo humbja në £**

22,275.13

14,850.09

7,425.04

-7,425.04

-14,850.09

-22,275.13

Fitimi apo humbja në C$**

37,996.01

25,330.67

12,665.34

-12,665.34

-25,330.67

-37,996.01

* 1.00 lot është ekuivalent me 10 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 12:30 GMT+1 dhe 18 05 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Ger30 Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani